Полезни Връзки: Евтини международни банкови трансфери - 1ви Безплатен!

понеделник, 23 януари 2017 г.

NO.1 F1 Водоустойчива фитнес гривна (ревю)

Китайската компания NO.1 започнаха да пускат на пазара доста продукти и имат доста фенове из целия свят. Първата им фитнес гривна е F1. Компанията произвежда най - вече смарт часовници.

Смарт фитнес гривната NO.1 F1 има много добри характеристики

Основна информация за NO.1 F1

CPU: Didlog 14580
Сензори: за гравитация и сърдечен ритъм
Екран: 0.91-инчов OLED
Батерия: 230mAh
Водоустойчивост: IP68
Екстри: Bluetooth 4.0, Крачкомер, Календар, Аларма, Диспечер за събития, Следи сърдечен ритъм и сън, Часовник, Изгорени калории, Измерва разстояние
Тегло: 30 гр
Размери: 22 на 2 см 

Комплект

No.1 F1 идва в малка кутия, изглеждаща доста елегантно. В комплекта има и кабел за зареждане и инструкции за употреба. Всичко е прибрано много стилно.
Самата гривна е с дължина около 22см, широка е 2см, а в най-дебелата си част на основното тяло е около 1.5см висока. Би могла да пасне както на женска, така  и на мъжка ръка, а и са предвидени, съдейки по фабричните дупки, за различни по дебелина ръце.

Корпус

Има елегантен външен вид, което е типично за повечето фитнес гривни. Няма излишни неща по корпуса. Каишката е силиконова. Може да избирате между 3 различни цвята - синьо, черно и оранжево.
Конструкцията на този часовник e прахо и водоустойчивa в съответствие със стандарт IP68, което ви дава известно спокойствие при ползване.
Както казах – каишката е достатъчно дълга, за да пасне на различни ръце. На самия корпус на тази фитнес гривна отгоре ще видите екран и бутон за включване и изключване. Други два тъч бутона, чието разположение не можете да откриете веднага, се намират от двата края на екрана. При включен екран и докосване, те ви дават възможност да отмерите сърдечен ритъм, да видите колко крачки и километри сте изминали. Функциите им са еднакви, без значение кой точно ще натиснете. Ако ги редувате, ще видите, че реално показват преден и следващ екран. Тези 2 бутона карат производителя да опише гривната като мулти-тъч.

Отдолу са разположени двете крачета за захранване и сензорът за сърдечен ритъм и QR кода, който ви води към апликацията за android и iOS устройства. Кабелът за зареждане се залепя към фитнес гривната с помощта на магнитче в него. Доста елегантно решение.

Батерия

Производителите твърдят, че батерията в стендбай режим може да изкара до 100 дни, също така я рекламират като батерия с голям заряд за подобен тип устройство – цели 230 mAh. OLED технологията на дисплея дава основния момент на енергоспестяване при тази гривна в комбинация с голямата батерия. Би трябвало да изкара седмица или две с едно зареждане.Зарядното изглежда по следния начин.

Екран

Размерът на екрана е някъде около 28 на 12мм. Има добра яркост. При по-слънчев ден ще ви се наложи леко да прикриете с ръка, за да видите часа. Но като цяло е добре. Символите са разположени така, че за да ви е удобно да четете. Това, което се вижда на основния екран, е ниво на батерия, символ за bluetooth връзка, час, дата и ден от седмицата на английски език.
Екранът не се включва автоматично, например при разтърсване на ръката. Ще трябва да използвате бутона за включване и изключване или другите 2 функционални бутона. Изключва се автоматично след 5 секунди неактивност, това време може да се увеличи посредством апликацията, която върви с тази фитнес гривна.

Работа, настройки, приложение за смартфон

Фитнес гривната разполага със стандартни функции за този тип продукти като крачкомер, пулсомер, изчисляване на изгорените калории и определяне до колко е спокоен сънят ви. И нещо, което е полезно за хора като мен, прекарващи дълго време пред компютър – напомняне за прекалено дълго заседяване. Или с други думи- когато гривната усети, че сте се застояли на бюрото, ще ви напомни със сигнал, че е време да се поразходите и поразсеете. Отнасяйте се към всички тези данни, които получавате от гривната, просто информативно. Тези устройства нямат претенции да са медицинска техника.
Приложение
Основните полезни функционалности се добавят или настройват посредством приложението (Fitness bracelet), която трябва да инсталирате на iPhone или Android устройство. Нея ще откриете при сканиране на QR кода, който ще намерите от долната страна на часовника или в инструкциите за работа. Ето директен линк към сайта, където е посочен този код. Интересното е, че в инструкциите пишат за друго приложение – X-Run, която е идентично с тава.
За това приложение са ви необходими поне Android 4.0 или iOS 8.0 и bluetooth 4.0
Синхронизацията на данните става бързо и така ще можете да получите добра статистика от получената информация, да я разглеждате на дневна, седмична или месечна база. Също така ще можете да настроите и други дреболийки, като например  времето за активност на екрана, аларма (до 3 различни часа), да откриете часовника си или да се изписва на екрана информация, когато получите SMS , или имате входящо обаждане.
апликация за фитнес гривна от Google play синхронизиране на данни от фитнес гривна
Още за работата на NO.1 F1
При получаване на входящо обаждане, гривната започва да вибрира, а на екрана виждате изписан името и номера на този, който ви търси. Ако този номер не присъства в книгата ви за контакт, ще видите само номера му (логично). При SMS ще видите номера и/или името на подателя.
С двата функционални бутона от двете страни на дисплея ще можете да превключвате между отделните екрани – екран за сърдечен ритъм, екран за крачки и екран за изминатите километри. При последното се изчисляват крачките и височината, която сте задали в апликацията.

Цена и покупка на NO.1 F1 фитнес гривна

Към момента цената на фитнес гривната е около 25$

Заключение

Приятна и елегантна фитнес гривна, с добро съотношение цена и параметри. Би могла да бъде отличен спътник в ежедневието, както на активно спортуващи, така и на хора, търсещи часовник с допълнителни функции.

Видео сравнение с модела MIband 2

Няма коментари:

Публикуване на коментар