$type=ticker

Какво е смарт ТВ бокс и как да изберем подходящия модел за нас?

Здравейте, през последните месеци доста често получаваме запитвания за различни СМАРТ ТВ БОКС-ове. Опитахме се да синтезираме всичките въпр...

Здравейте,
през последните месеци доста често получаваме запитвания за различни СМАРТ ТВ БОКС-ове. Опитахме се да синтезираме всичките въпроси които сме получавали през времето за да ги оформим в тази статия. В статията сме разгледали въпроси относно какво представлява това устройво, как да го изберем и какво можем да правим с него. Нека да започваме ⬇



Какво е ТВ БОКС и необходим ли ни е?


Тв бокса е миникомпютър, който се свързва с вашия телевизор. Представлява малка кутия, като идеята им е да превърнат всеки телевизор в умен (СМАРТ телевизор) с много функции. Необходимо е телевизора да има възможност за връзка с HDMI. TV BOX-а може да се използва и самостоятелно със всеки един монитор! Тези устройства позволяват на всеки телевизор или монитор да се свържат с интернет и да изпълняват безрой приложения. Позволяват на потребителя да гледат филми или телевизионни предавания на запис или на живо, както и стриймове от много сайтове като Youtube, Netflix, HBO GO, Play Diema Extra и много други...

Самото устройство идва с операционна система, най-често това е Android. Точно така, това е същата операционна система която използват и повечето мобилни телефони и таблети, т.е. телевизора  ви може да изпъля любимите си приложения но на големия екран :)

За какво може да се използва смарт тв бокс-а и какво представлява?

  • Тв-бокс е малък компютър.
  • Тв бокса може да се свързва с интернет посредством WIFI или LAN Кабел  и да отваря съдържания от сайтове като Google, YouTube, Facebook,Skype,Viber,Vbox7  и т.н., както и достъп до всеки един сайт, който желаете да посетите, работа с браузър като Chromo, Firefox  и други
  • Дa глeдaтe онлайн филми с приложения като KODI - (безплатен мултимедиен център с невероятно функционалност и поддръжка на български субтитри) , Popcorn Time и много други, както и да гледате филми от флашка, външен хард диск, микро SD карта  с 1080p и 4K UltraHD резолюции в BLUE RAY, 3D, H.265 и всякакви други видео формати, с  Dolby Digital, DTS 5.1 audio
  • Да гледате  филми от хард диска на вашето PC, лаптоп или телефон, чрез функцията DLNA - необходимо е двете устройства да са в 1 мрежа
  • Може да гледате български и чуждестранни онлайн телевизии - IP TV
  • Може да слушате радио онлайн
  • EMail Комуникация, чат програми и социални мрежи
  • Може да работите с документи като word i Excell - ако имате инсталирани приложения за това
  •  Google Play Store всички игри и приложения са вече на голям екран!
  • Да сваляте торенти и да сийдвате, както и да ги гледате директно без да ги сваляте!

Какви са предимствата на това устройство?

Основното предимството е цеата. Смарт телевизорите са все по скъпи и всяка различна марка работи с различна операционна система и предлага определен набор от приложения. Андроид платформата предлага много повече възможности от ОС на който и да е смарт телевизор! Аксесоарте за смарт телевизорите са доста скъпи, и трябва да са на определена марка. Със смарт ТВ бокс-а това отпада! 
ТВ бокс-а е с доста малки размери и е много лек. Може да го взимате на всякъде с вас.




Какъв ТВ бокс да изберем?


Повечето боксове са прозиведени в Китай и идва от там. Покупката от Китай е по-изгодния вариант, в България и частност OLX се продават много модели на завишени цени.
Но да видим какво е важно при избора на устройство?
Гледайте то да е с актуална версия на Андроид - към момента на писането на тази статия препоръчваме версия 7 или по-висока!
Хардуер
  • Поне 2 GB RAM
  • Поне 16 GB RAM
  • Ако ще се използва с много стар телевизор (който няма HDMI) AV Изход
Да поддържа
  • H.256 декодиране
  • ОТА ъпдейта 
  • Препоръчително USB 3.0
  • WIFI
  • USB - минимум 2
Това са минималните изисквания, за да работи сравнително добре смарт устройството ви, всичко над това би ви гарантирало по дълго използване и по-плавна работа!

Какво можем да гледаме с ТВ БОКСА

  • Всякакви филми и музика от USB флашка, външен хард диск, SD карта с памет или свалени директно на устройството. Предавани директно от компютър, лаптоп или телефон!
  • Всякакви филми, музика и видео съдържание от интернет - HBO GO, Youtube Neflix или това което предлага вашия кабелен оператор! 
  • Може да инсталирате всяко едно приложение за видео и музика налично в Google play

Можем ли да гледаме платени телевизии безплатно?

В интернет е пълно с търговци предлагащи платени телевизии безплатно. Предлага се настройка на вашия ТВ бокс или продават предварително настроени такива.  В повечето случаи тези канали се излъчват нелегално и не се знае до кога би работило това излъчване. Ако спре да работи ще трябва сами да намерите нов източник на канала. В повечето случаи търговеца предлагащ това инсталира КОДИ и настройва стриймовете. Колко би работило и ние не можем да кажем.

Можем ли да гледаме най-новите филми и спортни събитя?


По принцип да, предлага се от същите тези търговци. ТВ БОКСА ви се инсталира с коди. Kodi е движещата сила на ТВ БОКС устройствата. Предлага възможност за работа с добавки / приложения/ които предлагат възможност за стрийм от различни канали / локации и дават едва ли не неограничен достъп до много голям набор от приложения.
Освен официалното хранилище за добавки към KODI се предлагат и доста неофициални такива. Именно те дават достъп до нелегално мултимедийно съдържание. Става въпрос за добавки даващи достъп до гледането на най-новите филми, сериали и телевизии. 
Имайте обаче едно на ум. Всяко неофициално хранилище или добавка може в даден момент да спре да работи, но в повечето случаи излиза друго работещо и така се завърта едно колело, което винаги ви дава съдържание, но е необходимо да се обновяват или добавят дадени приложения.

Има ТВ БОКС устройства които се предлагат с предварително инсталирано КОДИ с добавено съдържание, до колко това съдържание ще е актуално след 1 година не знам. Избора остава ваш, дали да купите устройство с инсталирани добавки!



За по - добра работа може да закупите допълнителни аксесоари за вашият TV BOX а именно клавиатура и мишка или геймпад. Ето защо са ви необходими повече USB портове, повечето аксесоари се свързват чрез USB порт или  Bluetooth  връзка.

Популярни приложения

Реално, големия интерес към Android TV Box устройствата идва от приложенията, които могат да бъдат инсталирани. Все пак, това е основата на всеки Smart телевизор. Освен стандартните платени приложения за видео стриминг, като HBO GO, Netflix, Hulu, Amazon Video и мн. др., има и такива, които ви дават безплатен достъп до последните филмови и телевизионни заглавия. Едно такова приложение е KODI. То е сред основните причини този тип устройства да са толкова популярни.


Посредством KODI имате възможност да свържете устройството към много сървъри на който са достъпни много нови и стари филми, онлайн телевизия. На практика всичко. Единственото изискване е да имате постоянна връзка с интернет. Самата настройка може да малко сложна за неподготвените потребители, но има търговци, които са готови да я направят вместо вас срещу символична цена. KODI, обаче не е единственото такова приложение. Има и много други по-опростени приложения за филми и за телевизия. Единствено зависи от Вас с кое Ви е удобно да работите.

Ето някои приложения, които можете да използвате за телевизия и филми:

За телевизия:


  • SPB TV 
  • Crackle
  • Beamly TV
  • BG Online TV
  • Bulmedia TV
  • BGCN.TV


За филми: 


  • Kodi
  • Terrarium TV (няма го в Google Play)
  • Stemio (няма го в Google Play)



Качеството на картината зависи от сървъра и релийза на филма, който искате да гледате. Има сървъри с FullHD и дори с 4K качество, а и такива с 480p. При избора на филм Ви се дава възможност да изберете вариант, който е най-удачен за вашия телевизор и скорост на интернет. Разбира се ако имате по-слаб интернет то качеството ще е по-лошо. За максимално качество и по малко проблеми с видео потока препоръчваме да свържете устройството с кабел или да закупите рутер с “AC” стандарт на мрежата(самия Android TV Box трябва също да го поддържа).


Експертно мнение:

Ако нямате смарт телевизор, но обичате гледането на  филми и онлайн телевизии, забавления с приложения и др. Силно препоръчваме да се сдобиете с ТВ БОКС. Цените им вече са доста ниски, особенно ако са от Aliexpress. Излиза много по-евтино да си купите ТВ бокс от колкото нов телевизор.

Разгледайте цените на СМАРТ ТВ БОКС устройставта в Aliexpress от тук

КОМЕНТАРИ

| Ако коментирате като гост, коментара Ви следва да се одобри от модератор.
Име

Аксесоари,23,Български Пощи,9,Вlасk Frіdаy,11,Дамски дрехи,6,Детски дрехи,4,Детски стоки,3,Деца,10,Дрехи,9,Европейски склад,5,За него,22,За нея,32,Интересно,4,Как да,20,Маркови стоки,8,Митнически съвети,4,Мъжки дрехи,6,Най-продавани,10,Новини,35,Облекло,22,Помощ и Съвети,44,Прахосмукачка робот,3,Продукти,86,Промоции,22,Размери,1,Ревюта,13,Смартфони,5,Техника,32,Часовници,7,Adidas,7,Aliexpress,96,Calvin Klein,1,GearBest,2,Promo Codes,2,Temu,2,Top 10,10,Xiaomi,15,Zara,1,
ltr
item
Aliexpress Bulgaria: Какво е смарт ТВ бокс и как да изберем подходящия модел за нас?
Какво е смарт ТВ бокс и как да изберем подходящия модел за нас?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikU9PaxoQHaQqldoqUlkiHRRUi21NvU2rsqYJKBZaQVBUIcqHU25hCHBwyu-KYnRldMYiQnkaI9bOgTukKngrQG9cg42nAS9tuLeM5sfBjrWyf9nyPNhsvbblGEOWkpL1d05uBHqS49vY/s640/Android-Kodi-TV-Box%255B1%255D.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikU9PaxoQHaQqldoqUlkiHRRUi21NvU2rsqYJKBZaQVBUIcqHU25hCHBwyu-KYnRldMYiQnkaI9bOgTukKngrQG9cg42nAS9tuLeM5sfBjrWyf9nyPNhsvbblGEOWkpL1d05uBHqS49vY/s72-c/Android-Kodi-TV-Box%255B1%255D.jpg
Aliexpress Bulgaria
https://aliexpressbg.blogspot.com/2018/11/kakvo-e-smart-tv-box.html
https://aliexpressbg.blogspot.com/
https://aliexpressbg.blogspot.com/
https://aliexpressbg.blogspot.com/2018/11/kakvo-e-smart-tv-box.html
true
1276996011591382704
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ВИЖ ВСИЧКИ Прочети още Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE ТЪРСЕНЕ ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow
ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО | THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED
Стъпка 1: Споделете в социалните мрежи | STEP 1: Share to a social network СТЪПКА 2: Кликнете върху връзката във вашата социална мрежа | STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content