$type=ticker

Xiaomi Smart Home: трансформирайте дома си в умен дом на най-добрата цена от AliExpress

Компанията Xiaomi винаги е на върха на технологичните продукти. Отвъд световноизвестните си смартфони, той е известен и с други устройства, ...

Компанията Xiaomi винаги е на върха на технологичните продукти. Отвъд световноизвестните си смартфони, той е известен и с други устройства, толкова разнообразни, колкото е смарт гривната им Mi Band, евтините им лаптопи Mi Air, с известната си екшън камера Xiaomi Yi или с Xiaomi Mi Robot, роботизиран прахосмукачки, почти толкова добри, колкото и Roomba. Всички те са продукти, за които вече сме говорили не веднъж в блога и които са много полезни за живота ни, също така всички те имат голямото съотношение цена / качество, с което марката Xiaomi е известна.




Днес ще се съсредоточим върху продуктите на Xiaomi, които могат да превърнат вашия дом в интелигентен дом, продукти, които ни помагат в ежедневието, но често се отхвърлят, защото са скъпи. Те могат да бъдат контролирани ефективно и отдалечено чрез собственото им мобилно приложение, наречено Xiaomi Mi Home,  те могат да бъдат свързани помежду си, за да разширят функциите си и можете да намерите всичко това за по-малко пари, отколкото смятате в AliExpress. Готови ли сте да откриете всички тези устройства на Xiaomi? Просто продължете да четете!

Продукти Xiaomi Home, които превръщат дома ви в интелигентен дом


Първият въпрос, който може да си зададем, е: какви продукти от Xiaomi ще намерим, за да превърнем къщата си в интелигентен дом? Е, ако Xiaomi е известен с нещо, то е, че повечето му устройства имат възможност да се свързват чрез wifi към приложение, за да анализират данните му или да програмират неговото включване / изключване (като например с интелигентния робот Xiaomi ). В днешната статия ще говорим за тези, устройства като ще се  фокусираме върху сигурността и контрола на условията в дома ни, за да го направим много по-удобно и да го контролираме дистанционно. Ако сте любопитни да видите други интересни статии от тази компания, препоръчвам ви да разгледате другите ни статии в блога...

Xiaomi kit My Smart Home

Ако искате да започнете да се наслаждавате на предимствата на интелигентен дом, Xiaomi Smart Home Kit е добър избор. Той включва най-често срещаните устройства за интелигентен дом и е сравнително евтин, както можете да видите, като кликнете тук. Комплектът включва 6-те продукта, за които ще говорим сега, въпреки че разглеждайки AliExpress ще намерите продавачи, които предлагат комплекта с 4 от 6-те устройства, то ние препоръчваме 6-те, тъй като той е най-новият. Можете също да ги купите отделно, така че ако домът ви е много голям, можете да купувате сензори отделно, комбинирайте ги с тези, които вече имате и да ги синхронизирайте, което е голямо предимство. И накрая, не забравяйте, че с изключение на тези устройства, които се захранват с електричество, останалите се захранват от батерия, която ще издържи приблизително 1 година.


Gateway или централа

Това устройство, Gateway Xiaomi, е централната база на всички устройства и отговаря за контрола и правилното им функциониране, но също така е способно да излъчва звуци и светлина дистанционно, ако те са програмирани. Много е полезно, ако например отидем на почивка и искаме да включим светлина в определено време, за да създадем усещането, че има някой вкъщи: просто въведете в приложението и програмирайте централата, за да се включи или изключи. Можем също да контролираме интензивността на излъчваната светлина и цвета: червен, жълт, син ... Тази светлина може да бъде включена и за да открие всяко движение в сензорите, които са свързани към нея.



Що се отнася до звука, който излъчва, устойството не е вид "високоговорител" или тонколона, но в приложението ще намерим някои предварително настроени звуци (звънец на телефон, аларма за сигурност ...) можем да  конфигурираме различни звуци за различни ситуации. На изображението по-долу можете да видите  видовете светлинна идикация


Switch



Това е малко устройство, което при натискане ще извърши действие, което сме програмирали предварително. Най-разпространеното е да го използвате като звънец на вратата, т.е. когато го натиснете, той ще подаде команда към централата (Gateway-устройството) да издаде звук. Може да се конфигурира и да включва или изключва светлини или други съвместими устройства Xiaomi. Освен това можете да конфигурирате 3 вида пулсации: прости, двойни или дълги. Възможно е още чрез  натискане да изключвате всички свързани устройства или да включвате нощна лампа през централата. Той се предлага в основния комплект Xiaomi, за който говорихме малко по-нагоре, но ако искате да получите допълнителено устройство, може да го намерите тук.



Motion and light sensor / Сензор за движение и сензор за осветеност


Този сензор е от съществено значение за комплекта, ако искаме да добавим допълнителна сигурност в дома си. Това е малко устройство, което регистрира всички движения, които се извършват в радиуса му на действие от 170 °. Когато открие движение, той може да бъде конфигуриран да включва светлината или да излъчва звук към централата, да изпраща известие на нашия мобилен телефон или да включва мигаща светлина, когато сензорът засече ниска яркост и осветеност. Той не само ни позволява да контролираме дали има нежелан посетител в дома ни, но може и да бъде програмиран да включва или изключва определено устройство, ако не засече движение  известно време. В комбинация с други устройства, за които ще говорим по-късно, може да бъде много полезно.





Door and window sensor /  Сензор за врати и прозорци


Това всъщност са два сензора, които вървят заедно и се поставят върху рамката и крилото на вратата или прозореца. Когато вратата или прозорецът се отвори, сензорите го засичат и може да се програмира действие в приложението, като например включване на светлините на централата или да се включи алармата със звуков сигнал или заснемане ако имаме IP камерата на Xiaomi свързана към централното у-во, тя ще започва да записва веднага щом открие отваряне на прозорец или врата. Можете да го намерите за по-малко от 10 долара тук.





Temperature and humidity sensor / Сензор за температура и влажност

Както подсказва и името му, този сензор ни позволява да виждаме температурните и влажността на помещението, в което се намира. Той записва промените през целия ден, на интервали от 45-50 минути, за да спести енергия и може да бъде програмиран да ни предупреждава, ако температурата и влажността са необичайни (много е полезно за откриване на течове или пожари).





Smart outlet / Смарт контакт


Този умен контакт е едно от по-интересните устройства, включени в комплекта, защото ви позволява да контролирате други устройства, които не са част от гамата Xiaomi. Чрез включване на всяко устройство в него ние можем да открием консумацията му на енергия и да записваме за определен период от време, да защитим устройството от електрическо претоварване или да го програмираме да се включва и изключва. Единственият проблем е, че ще трябва да го включим през адаптер, тъй като той идва само с китайски щепсел.



Xiaomi universal infrared device remote | Универсално инфраред устройство


Колко дистанционни имате в дома си? В момента на бюрото ми има три: телевизионният, усилвателят и климатикът, без да броим другите дистанционни, които съм скрил в чекмеджето, за да не ги гледам. Е, Xiaomi създаде това практически универсално дистанционно, съвместимо с всички инфрачервени устройства (които могат да се управляват по този стандарт). Но не само това, той работи чрез WIFI, така че можете да контролирате устройствата си от разстояние. Това е много практично: представете си изключително горещ ден, знаете че когато се приберете, можете да лежите на дивана и да ви е прохладно, защото сте включили климатика, предварително, или да включвате  телевизора, все едно да изглежда, че има някой от вас. За да може да контролирате всичко тези устройства, трябва само да изтеглите  My Home и неговият Xiaomi IR плъгин.






My Cube Controller, Xiaomi's magic cube

Имате ли вече някои от тези устройства, които ви показваме? Сега трябва да се научите как да ги контролирате по удобен и практичен начин. Xiaomi Mi Cube е малко кубче  с размери 4,5 см, с което можете да боравите много лесно с всички устройства на платформата Xiaomi. Кубчето разпознава 6 действия: 90-градусов завой, 180-градусов завой, двойно докосване, въртене, натискане и разклащане. Чрез приложението My Controller можете да се уверите, че всяко от тези действия се превръща в отговор на различните устройства, които имате в дома си: изключване или включване на светлини, климатик, високоговорители ...


Въпреки че най-добрият начин да контролираме нашите устройства е чрез мобилен телефон и приложението My Home, както ще обясним по-долу, не бива да се отклоняваме от идеята за Xiaomi, тъй като този куб е чудесна идея да контролираме нашите устройства бързо и без да се налага да използваме нашия мобилен телефон. Можете да го намерите в AliExpress за по-малко от 10 долара, като кликнете тук.

Xiaomi Air Purifier My Air Purifier 2 / Пречиствател за въздух Xiaomi My Air Prorifier 2

Китай е един от градовете, които са най-засегнати от замърсяването, така че има смисъл Xiaomi да са помислили и да създадът пречиствател за въздуха. Проблема с замърсяването на въздуха се разраства всеки ден и устройствотo на Xiaomi е добър избор. Втората версия на този пречиствател, Xiaomi Mi Air Purifier 2, може да рециркулира до 380m3 / h и в експлоатация неговият обхват е до 48m2 около уреда. Заема малко пространство, защото размерите му са 52 см височина и 24 см  и има 3 режима на работа: автоматичен (адаптира въртенето си към условията на околната среда), безшумен (нисък 380 до 330 м3 / ч, така че произвежда по-малко шум) или здравословен режим (максимален капацитет).




Той е доста безшумен и както се очаква, с помощта на приложението Xiaomi Mi Home можете да контролирате количеството рециркулиран въздух и колко време остава, до нуждата от смяна на филтъра. Накратко това е чудесна покупка, особено за тези, които страдат от алергии, въпреки че високата му цена и цената на филтрите за подмяна могат да ни откажат, ако наистина нямаме проблеми с дишането, защото ефектите му може дори да не се забележат.



Xiaomi Mijia PM2.5: air quality monitor  / Монитор за контрол на въздуха


Това устройство е перфектното допълнение към предишния пречиствател на въздуха, защото, въпреки че може да се контролира от приложението, то не анализира качеството на въздуха. За целта трябва да закупим този малък монитор с oled екран, където ще можем да видим условията и качеството на въздуха. Мониторът анализира количеството за pm 2,5 частици, микроскопични частици, които са резултат от замърсяване на автомобили и др., и съответно можете да изключите пречиствателя в зависимост от количеството замърсяване, намиращо се в момента във въздуха.

Цената на устройството е сравнително висока. В AliExpress обаче сме го намерили от около 50 долара.

Flora Monitor: Xiaomi Mi Plant Миноторинг на растения

Не си спомняте кога последно сте поливали цветята? Успели сте да уморите дори и кактуса си? Е, Xiaomi може да ви помогне с това малко устройство, което ви позволява да контролирате състоянието на вашите растения и изглежда, че работи доста добре, защото има доста положителни коментари за продажбите. Всичко, което трябва да направите, е да го поставите в саксията, като сензорите му могат да открият състоянието на пръстта в нея, можете да го синхронизирате с приложението Mi Smart Home.

Когато го свържем, ще трябва да изберем кой вид растение искаме да наблюдаваме, тъй като всяко от тях има различни нужди. Устройството ще записва данни като осветеност, влажност, нивото на pH, хранителните вещества и температурата на растението, което ще позволи да следи дали растението се съхранява и отглежда правилно. Това е идеално устройство, ако харесвате градинарството и освен това има е на сравнително евтина цена, можете да го намерите за по-малко от 20 долара, като търсите тук.

Xiaomi Flowerpot: Xiaomi flora smart flower pot / Умна саксия


Въпреки че вярваме, че предишното устройство е повече от достатъчно и също така много по - достъпно, Xiaomi също са решили да добави подобно устройство в саксия за цветя. Както в предишния случай, той се свързва чрез bluetooth . Саксията ще следи дали трябва да се полива или да се добавят повече торове към почвата. Не забравяйте, че можете да наблюдавате растението, като използвате приложението Xiaomi Mi Home или Flower Care. Ще го намерим за около 35 долара в AliExpress, като кликнете тук.


Xiaomi Yeelight: LED lights with remote control / LED светлини с дистанционно управление

Xiaomi разполага с голямо разнообразие от LED лампи и светлини с дистанционно управление. От всички умни устройства на Xiaomi това ми е любимото, тъй като светлината е от съществено значение в ежедневието ни, а възможността да се адаптира и контролира интензитета или цвета на светлината към различни сценарии може да бъде много интересно. Цялата гама от интелигентни светлини на Xiaomi се нарича „Xiaomi Yeelight“ и ще намерим крушки и лампи, на много по-конкурентна цена, отколкото на техните конкуренти. В областта на "лампите" една от най-известните е тази, която ви показваме, тъй като ви позволява да променяте цветовете и да контролирате тяхната интензивност от приложението. Тя е идеалена и  за нощното шкафче за използване като нощна лампа.

Що се отнася до електрическите крушки, най-известната е тази 9w. Поставяйки го във всяка съвместима лампа (тя има цокъл E27, най-често срещаната в домашните крушки), можем да конфигурираме нейната употреба чрез приложението Yeelight. Това е крушка с гамата  RGB цветове, така че можем да контролираме цвета и интензивността, както и да го контролираме дистанционно от приложението, така че не само можем да променим цвета но също така да го изключим и включим дистанционно. В допълнение, животът му може да достигне 11 години, така че въпреки че в началото може да изглежда като скъпа инвестиция (дори когато ви уверяваме, че цената й е много по-разумна от която и да е, предлагана от нейните конкуренти) в дългосрочен план това може да ни спести много пари

Xiaomi surveillance cameras / Камери за наблюдение Xiaomi


IP камерите са фантастично решение, ако искаме да контролираме дома си от разстояние и да се уверим, че всичко е наред. В момента Xiaomi предлага 2 различни модела, които ще разгледаме сега.


Xiaomi Mijia 720P 360 degrees


Това е камера за наблюдение е с ъгъл на завъртане от 360 градуса, която ще ви позволи да я завъртате наистина до 360 градуса. Тя е с резолюция 720P, приема SD карта за съхранение до 32 GB, има функция за нощно виждане до 9 м, като функции има още микрофон, високоговорител и сензор за движение. Без съмнение най-интересният аспект е, че можем да го контролираме дистанционно с помощта на приложението Mi Home. Можете да го намерите в AliExpress за около 40 долара тук, а ако искате камера с функция на въртене 360º и качество 1080p, наскоро компанията пусна новия Xiaomi Mijia 1080p 360º, със същите функции, но по-голяма  разделителна способност, с цена  около 70 долара.

Xiaomi Mijia 1080P

Ако търсите камера за наблюдение с висока резолюция (или уеб камера) на впечатляваща цена, Mijia 1080P е най-добрият избор. Тя включва 1080P FullHD резолюция, зрително поле със 130 градуса, микрофон и високоговорител, детектор за движение, нощно виждане до 10 метра, поддръжка на microSD до 64 GB и възможност за избор на зони, където получавате предупреждение, ако камерата открие движение в зоната.

Накратко, тя е много подобна на предишната камера, но няма възможност да се върти на 360 градуса, цената и е намалена приблизително до 36 долара, така че е хубав вариант ако търсите същото качество на по-ниска цена.

Xiaomi MiJia Honeywell Gas Alarm y Fire Alarm / Дектор за газ и пожар


По-рано говорихме за някои продукти, които могат да помогнат за подобряване на безопасността на вашия дом, но без съмнение, за напълно безопасен дом се нуждаете от тези две устройства: детектор за изтичане на газ и пожароизвестител. Това са два детектора, създадени от Xiaomi в сътрудничество с известната марка Honeywell, която има дълга история на създаване на термостати ( за бойлери и отопление) и детектори. Наличието на тези детектори може да избегне ненужни рискове и освен това те са много достъпни и евтини.

И двете устройства работят дистанционно, така че ако открият, че нивата на газ или топлина в стаята са над нормалното, те изпращат известие на нашия мобилен телефон и можем също така да го настроим да задейства алармата на централата.

Детектора за газ може да бъде намерен за около 35$ в AliExpress, като кликнете тук, а пожароизвестителят от около 25$ от линка тук. Сравнително евтина цена, като се има предвид какво можем да спасим благодарение на тях. Функцията за аларма може да работи независимо, но ако искаме да ни изпраща известия, ни е необходима и централата.

Xiaomi Aqara wall switch  - Стенен ключ


Едно от първите неща за автоматизация на дома е дистанционното управление на всички елементи от нашия дом: светлини, завеси… Следователно, интелигентният превключвател беше от съществено значение за попълването на каталога с продукти на Xiaomi Smart Home. Заменяйки сегашните си ключове с тези, можем да контролираме включването и изключването на осветлението от разстояние. Ще трябва да разчитаме на централата на Xiaomi, за да можем да ги използваме дистанционно и да ги контролираме чрез приложението Mi Home. Можем да го намерим във версия на канал (бутон), който поддържа до 800W мощност или до 1600W, ако изберем двойния бутон.



Aqara Curtain Controller / Контролер за завеси и щори


Второто устройство от гамата Aqara е  контролер за завеси, който работи чрез WIFI. Ако имаме и комплекта Smart Home, той може да бъде свързан през централата и можем да го контролираме с мобилния си телефон чрез приложението Mi Home, което ще разшири функциите му: можем да  програмираме времето за отваряне и затваряне на завесите, както и колко отворени искаме те да бъдат. Може също така да се конфигурира, така че те да се отварят с помощта на бутона или да се отварят, когато преминем пред сензора за движение, в допълнение, ако докоснем завесите и ги натискаме леко, те ще бъдат отворени или затворени самостоятелно. Цената зависи от размера на релсата за завеси, но ние я намерихме от $ 44 тук.

My Home: едно приложение за висчки ваши Xiaomi устройства



Накрая искаме да поговорим за приложението, което ви позволява да контролирате всички тези устройства: приложението Xiaomi Mi Home, което можете да намерите в  магазин на Google или в магазина за приложения на Apple. В момента ще го намерим само на английски или китайски, въпреки че има преводи на испански, направени от независими хора.

Първото нещо, което ще трябва да направим при изтеглянето му, е да създадем MI акаунт, чрез приложението или от уеб адрес  https://account.xiaomi.com. Когато достъпим за първи път, ще трябва да изберем като регион „Китай“, така че той ни дава достъп до всички устройства на Xiaomi и техните функции. След това кликнете върху бутона „профил“, влезте в акаунта си и ще можете да добавите закупените от вас устройства.



Чрез това приложение ще можем да контролираме всяко от устройствата, които са част от екосистемата „Smart Home Xiaomi“, за която говорихме по-рано. Единственото „но”, което откриваме към момента, е, че не можем да изберем часова зона и времето, използвано от приложението, е китайско, така че ще трябва да посмятаме малко, ако искаме да програмираме някакво действие в определен момент.


Как да автоматизираме дома си по лесен начин, като използвате екосистемата Xiaomi и правилата в приложението?


Това е забавната част, персонализирайте дома си с различни правила / сцени. С приложението Xiaomi Home ще можете да създавате различни правила по много интуитивен начин, така че къщата ви да се адаптира идеално към вашите нужди. Например, ако имате инсталиран сензор за движение Xiaomi, можете да създадете сцена, в която веднага щом влезете в стая, светлините да се включват автоматично, а когато излезете и то спре да засича движение, те се изключват.

Хубавото на приложението е, че ви позволява да персонализирате всичко подробно, например, да речем, че сме инсталирали сензора за движение с осветление в нашата стая. Очевидно е, че  искаме светлините да се включват, ако открие, че се движим, и да не се включват докато спим, приложението ви позволява да задавате диапазони от време, в които искате правилата да бъдат активни. В този случай бихме поставили правилото за деактивиране в приложението от 11 часа през нощта и да го активираме отново в 8 часа сутринта. По този начин няма да се активира по време на сън например.

Ето няколко идеи за автоматизиране на вашия дом:

1 – Филмов режим:

Ще имаме нужда от: цветни LED лампи Xiaomi
Обичаме тази функция, просто инсталирайте крушките Xiaomi в стаята, в която имате телевизор. Сега в приложението създайте сцена, наречена „филмов режим“ и персонализирайте светлините и интензитета, колкото искате, препоръчваме ниска интензивност с хладни цветове като блус и люляк. Сега, когато искате да гледате филм, можете да кликнете върху „режима: Филмов режим“ и всички светлини ще бъдат конфигурирани така, че да създадат атмосфера, която да се чувствате все едно сте на кино 😉

2 – Нощно осветление в коридора


Тази функция е перфектна, ако имате деца. На първо място, инсталирайте сензора за движение в зоната, обърната към коридора, след това инсталирайте крушките Xiaomi. Сега ще създадем правило,  започвайки от определено време на нощта, ако сензорът засече движение в коридора, светлините автоматично да се включат с много ниска интензивност, след което след X минути без засичане на движението отново да се изключват.

3 – Включете кафемашината да загрява и включи телевизора за началото на сутрешния блок.


Тук ще ви трябва: Mijia Smart Power и опционално сензор за движение 

Умният щепсел на Xiaomi е много универсален, тъй като можете да превърнете всеки уред  в интелигентно устройство. Просто включете кафемашината и телевизора  в две устройства Smart Power, след което можете да ги конфигурирате чрез приложението, така че в определен час сутрин телевизорът да се включи и кафемашината да започне да се загрява.

Сега, когато имате телевизор, свързан към смарт щепсела, можете да направите повече. Например, ако имате инсталиран сензор за движение, можете да създадете правило за изключване на телевизора, ако той не засича движение в определен период от време.

4 -Включи осветлението на терасата


Тази функция изобщо не е лоша. На първо място, инсталирайте осветителните тела и сензора Xiaomi на вратата към вашата тераса. Сега създайте правило светлините да се включват при отваряне на вратата. Не забравяйте да зададете времевия диапазон, който искате правилото да бъде активно (през нощта).

...

Тук сме ви дали само няколко примера, които да ви вдъхновят, но има безкрайни възможности за автоматизиране на вашия дом. Оставете ни коментар с някои от функциите, които използвате! Ще бъде супер полезно за всички.

И Така: ето какво мислим ние лично за екосистемата на Xiaomi?

След анализиране на различните устройства, които са част от тази екосистема, ние вярваме, че много от тях могат да бъдат полезни (любимите ни са светлините yeelight, IP камерата и стартерният комплект Xiaomi Smart Home) сигурни сме че и другите ще бъдат много практични за хора с определени проблеми или хобита (като умата саксия или пречиствателя на въздуха). Освен това всички продукти, за които говорихм, са сравнително евтини в AliExpress. С нетърпение очакваме да видим как ще се развива китайската компания  в близко бъдеще. 

Преди да купите: проверете в нашия блог

Не забравяйте, че в AliExpressBG, освен отзиви за интересни продукти на AliExpress, имаме много статии, съвети и уроци, в които можете да намерите най-добрите съвети за по-безопасни покупки. Ако все още не познавате добре този уебсайт, препоръчвам ви да започнете с нашето окончателно ръководство за AliExpress, където обясняваме всичко, което трябва да знаете, преди да започнете да пазарувате.

Какво е вашето мнение за тези продукти на Xiaomi, за създаване на интелигентен дом? Купили ли сте вече някой от тях? Ще се радваме да чуем вашето мнение, не се колебайте да ни оставите коментар по-долу с вашия опит.


КОМЕНТАРИ

| Ако коментирате като гост, коментара Ви следва да се одобри от модератор.
Име

Аксесоари,23,Български Пощи,9,Вlасk Frіdаy,11,Дамски дрехи,6,Детски дрехи,4,Детски стоки,3,Деца,10,Дрехи,9,Европейски склад,5,За него,22,За нея,32,Интересно,4,Как да,20,Маркови стоки,8,Митнически съвети,4,Мъжки дрехи,6,Най-продавани,10,Новини,35,Облекло,22,Помощ и Съвети,44,Прахосмукачка робот,3,Продукти,86,Промоции,22,Размери,1,Ревюта,13,Смартфони,5,Техника,32,Часовници,7,Adidas,7,Aliexpress,96,Calvin Klein,1,GearBest,2,Promo Codes,2,Temu,2,Top 10,10,Xiaomi,15,Zara,1,
ltr
item
Aliexpress Bulgaria: Xiaomi Smart Home: трансформирайте дома си в умен дом на най-добрата цена от AliExpress
Xiaomi Smart Home: трансформирайте дома си в умен дом на най-добрата цена от AliExpress
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9bAgkjnh-2-icotGrHJhHICCBWU4Dfb0WWjCv3finlfIS4swuDDd05k_vr03XaM30MxgBjYXu5CgxgsgURakiDcnckodglZTEjMSkbaZkdWliBM3PWfyHvMTuYINOePyfCc58YK224g/s640/xiaomi-mijia-6-en-1-kit-smart-home%255B1%255D.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9bAgkjnh-2-icotGrHJhHICCBWU4Dfb0WWjCv3finlfIS4swuDDd05k_vr03XaM30MxgBjYXu5CgxgsgURakiDcnckodglZTEjMSkbaZkdWliBM3PWfyHvMTuYINOePyfCc58YK224g/s72-c/xiaomi-mijia-6-en-1-kit-smart-home%255B1%255D.jpg
Aliexpress Bulgaria
https://aliexpressbg.blogspot.com/2019/12/xiaomi-smart-home-aliexpress.html
https://aliexpressbg.blogspot.com/
https://aliexpressbg.blogspot.com/
https://aliexpressbg.blogspot.com/2019/12/xiaomi-smart-home-aliexpress.html
true
1276996011591382704
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ВИЖ ВСИЧКИ Прочети още Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE ТЪРСЕНЕ ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow
ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО | THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED
Стъпка 1: Споделете в социалните мрежи | STEP 1: Share to a social network СТЪПКА 2: Кликнете върху връзката във вашата социална мрежа | STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content