$type=ticker

Ръководство за методите на доставка в AliExpress

Можете да видите сроковете и гаранциите за доставка директно в AliExpress, като кликнете тук Много от въпросите, които ни оставяте в блог...

Можете да видите сроковете и гаранциите за доставка директно в AliExpress, като кликнете тук
Много от въпросите, които ни оставяте в блога, обикновено са свързани с доставката на поръчките, направени в AliExpress . Ето защо в тази статия ще обясним всичко, което трябва да знаете за тях, и да отговорим на най-често задаваните ви въпроси.

Процесът на пазаруване в AliExpress

Преди да започнем да говорим за методите на доставка, бихме искали да направим следното уточнение. Много от вас може да не знаят как работи процеса на пазаруване в AliExpress . Важно е да знаете, че в обявата им продавачите ни казват какъв вид доставка ще се използва (въпреки че ако не платим за доставка допълнително, най-често продавачът ще използва най-изгодния за него метод на доставка) и приблизителното време на доставка до страната ни.

Освен това, ако сте добавили към кошницата си продукти от различни продавачи, те ще пристигнат в отделни пакети, дори ако плащате всичко заедно, тъй като всеки продавач е в различна точка на страната и я изпраща независимо от другия продавач.

Времето за защита е 60 дни, т.е. доставката може да отнеме до 60 дни, въпреки че обикновено отнема много по-малко (в зависимост от страната). В натоварено време с много пратки (като Коледа) куриерските услуги са пълни с работа и затова може да отнеме повече време.

Безплатна ли е доставката в AliExpress?

За повечето продукти доставката е напълно безплатна, въпреки че, както вече ви казахме, има някои продукти, които са без включена безплатна доствка, причината е просто, че много от тези продукти преди са имали обикновена доставка (която не може да бъде проследена), така че купувачът би могъл да открие спор, като заяви, че не е получил поръчката (дори и да е дошла или ако е дошла малко по-късно). Ето защо много продавачи са решили да включат малка надбавка за транспортни разходи и да я изпратят с регистрирана доствака, която дава възможност за проследяване с цел за да избегнат измама.

От друга страна, ако искаме да платим за частен куриер от типа DHL, UPS и други със сигурност ще трябва да платим самата доставка. Не забравяйте, че  този вид доставки обикновено идва с допълнителни митнически такси (които ще трябва да плащаме сами). При регистрирани и обикновени пратки има много по-малък шанс е да бъдат спрени на митница.


Какви видове доставка предлага AliExpress?

Първо, трябва да отбележим, че пратката не се доставя от AliExpress и не се изпраща от тях , а от продавача, който получава нашата поръчка и отговаря за изпращането й. Следователно няма един тип доставка, тъй като има хиляди транспортни компании, които могат да бъдат използвани от продавача...

Обикновенни Непрепоръчани пратки

Това са пратки, използвани за малки продукти (опаковки, които се побират в малък подплатен плик). Те не могат да бъдат проследени, тоест няма да можем да следим детайлно къде отива нашата поръчка, нито ще получим известие в деня на нейната доставка. Обикновено с този тип пакети, пощальонът следва да ги оставя в нашата пощенска кутия и не се нуждае от подпис, за да бъде взета. В България обаче, тъй като кражбите са доста от пощенските кутии тези пратки отново се вземат от пощенския клон. Това е така наречената услуга от Български пощи - Непрепоръчана поща


Препоръчани пратки


Това са най-често срещаните типове пратки от AliExpress. Този вид пратка може да бъде проследена през интернет и можем да я идентифицираме, защото обикновено започват с R и завършват в CN ... Пакетът ще стигне до нас от пощенската компания на нашата страна (същата, от която ни дава писмата - Български пощи за България), в случай че ни го донесат до адрес ще ни помолят да подпишем. Ако не сме вкъщи, те ще оставят съобщение да вземем пратката от пощенската станция.



Пратки чрез частен куриер

Те са за много обемисти или тежки поръчки. Препоръчваме ви да избягвате този вид пратки, тъй като въпреки че е по-бърза, те обикновено имат митническа такса и оскъпяват продукта допълнително.

Как да намерите проследяващия си номер?

В детайлите на вашата поръчка ще намерите проследяващия номер на пакета и той също ще ви покаже състоянията, през които преминава.

Освен това има и множество приложения за вашия смартфон, които ви позволяват да въведете проследяващите номера и да видите къде отиват вашите пакети, както и известната страница 17track.net , една от най-известните и тази, която проследява по-добре от всички останали. Може да използвате моща на проследяване на 17track и чрез нашия уебсайт като кликнете на следния линк


Коя компания изпрати моя пакет? Препоръчана или непрепоръчана пратка е тя?

Въпреки че всеки ден се появяват нови методи за доставка, повечето продавачи залагат на едни и същи транспортни компании и затова ще говорим за най-често срещаните, според номера за проследяване, всички те са сертифицирани и можем да ги проследим, за да видим къде се намират. :


  • Започващи с R и завършва в CN : Изпратено от Chinapost.
  • Завършва с HK : Изпратено от Hong Kong Post.
  • Завършва на SG : Изпратено от Singapore Post.
  • Завършва в NL : Netherland Post.

При обикновените пратки (тези, които не могат да бъдат проследени) има много по-голямо разнообразие от компании, но някои от тези, които открихме, са тези:


  • Започва в LP : Изпраща се по икономична поща (не може да бъде проследено, но ще получим имейл, когато стигне до нашата страна).
  • Започва с WD : Изпратено от Wedo.
  • Започва с PP : Изпраща се чрез PayPal пакет.
  • Започва с YC : Изпратено от Yanwen.
  • Започва с WS : Изпраща се от Ws-shipping
  • Започва с YD : Изпраща се по специална линия YW.
  • Започва с SY : Изпратено от SunYou.
  • Всички числа : Изпратени от China Post Ordinary.
  • Започва в LS или LVS - Най често е през Белгийски пощи

По-бързи пратки без мита?

Ако имате нужда от продукта с изключителна спешност, AliExpress представи нови начини, за да подобри доставката на пратката и да ви помогне да ги получите в най-кратки срокове, без да преминава през митницата. За да използвате този нов метод, всичко, което трябва да направите, е да потърсите магазини, които имат склад в Европа. Ето как намирате този тип продавач.

Филтриране на търсенето

Когато търсим нещо, ако използваме полето „Изпратено от“, ще можем да филтрираме продавачите, които имат склад в нашия континент. Например, ако сте в Европа, можете да търсите продавачи, които имат склад в Европа (Германия, Италия, Обединеното кралство ...) който да изпраща оттам до вашата страна. Това ще означава, че ще получите покупката си в най-кратки срокове и без митнически такси.




Отговаряме на най-често задаваните ви въпроси:


Вече отговорихме на много от вашите съмнения в статията, но има многобройни и повтарящи се въпроси които получаваме всекидневно на нашите имейли, чат канала или в поелто за коментари, които все още не сме обхванали. Това са най-често срещаните от тях.

Мога да ли закупя нещо и то да бъде изпратено до друга държава, различна от тази в която живея?

Да, всичко, което трябва да направите, е да промените кнастройката на страницата и да поставите страната, до която трябва да бъде изпратена поръчката, така че ще получите продукти само от продавачи, които доставят в тази страна.



Мога ли да променя адреса за доставка?

Ако вече сте платили поръчката си, но сте забелязали, че адресът за доставка е грешен, най-доброто нещо, което трябва да направите, е да се свържете с продавача възможно най-бързо и да обясните ситуацията, в допълнение изпратете  правилния адрес. Друг вариант е да отмените поръчката и да я направите отново. Ако продавачът вече е изпратил поръчката ви, няма да можете да направите нищо по въпроса.


Нашето мнение за доставките от AliExpress

Истината е, че след като стартирахме блога, забелязахме голям напредък по отношение на доставките извъшват AliExpress: има големи усилия да се опитват да подобрят времето за доставка, предлагайки по-малко време за чакане и по-добри условия. Като се има предвид, че повечето пратки са с безплатна доставка и техните конкуретни, AliExpress е ненадминат.

И накрая, не забравяйте, че в нашия блог имаме раздел с уроци, където можете да намерите статии толкова интересни, колкото окончателното ни ръководство за AliExpress , силно препоръчително четиво, ако започвате да купувате на тази известна китайска платформа за онлайн пазаруване. Тази статия е част от нашия обучителен модул "Как да" в който разглеждаме всички въпроси които могат да изникнат при онлайн пазаруването ви в AliExpress


КОМЕНТАРИ

| Ако коментирате като гост, коментара Ви следва да се одобри от модератор.
Име

Аксесоари,23,Български Пощи,9,Вlасk Frіdаy,11,Дамски дрехи,6,Детски дрехи,4,Детски стоки,3,Деца,10,Дрехи,9,Европейски склад,5,За него,22,За нея,32,Интересно,4,Как да,20,Маркови стоки,8,Митнически съвети,4,Мъжки дрехи,6,Най-продавани,10,Новини,35,Облекло,22,Помощ и Съвети,44,Прахосмукачка робот,3,Продукти,86,Промоции,22,Размери,1,Ревюта,13,Смартфони,5,Техника,32,Часовници,7,Adidas,7,Aliexpress,96,Calvin Klein,1,GearBest,2,Promo Codes,2,Temu,2,Top 10,10,Xiaomi,15,Zara,1,
ltr
item
Aliexpress Bulgaria: Ръководство за методите на доставка в AliExpress
Ръководство за методите на доставка в AliExpress
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdVeJB2Bpk3BAtiNHqRJk8qlI4udH4qUFAgRxF0IIiZgSBOlZouXMpn_SRLwfEg06aK35TxvqFX9ybdZcl_E2IgwBz4ijEGkJ_wUDjukXp3_fZS_7if2f9NBIgo1C0gYSL3Z_KMT_JuA/s320/shipping-aliexpress-360x200.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdVeJB2Bpk3BAtiNHqRJk8qlI4udH4qUFAgRxF0IIiZgSBOlZouXMpn_SRLwfEg06aK35TxvqFX9ybdZcl_E2IgwBz4ijEGkJ_wUDjukXp3_fZS_7if2f9NBIgo1C0gYSL3Z_KMT_JuA/s72-c/shipping-aliexpress-360x200.jpg
Aliexpress Bulgaria
https://aliexpressbg.blogspot.com/2019/12/shipping-methods-aliexpress.html
https://aliexpressbg.blogspot.com/
https://aliexpressbg.blogspot.com/
https://aliexpressbg.blogspot.com/2019/12/shipping-methods-aliexpress.html
true
1276996011591382704
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ВИЖ ВСИЧКИ Прочети още Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE ТЪРСЕНЕ ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow
ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО | THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED
Стъпка 1: Споделете в социалните мрежи | STEP 1: Share to a social network СТЪПКА 2: Кликнете върху връзката във вашата социална мрежа | STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content