$type=ticker

Основно ръководство за търговия на едро в Alibaba и AliExpress

За да направим добро ръководство за пазаруване на едро, тази статия ще бъде по-подробна и следователно по-дълга от обикновено. Не забравяй...

За да направим добро ръководство за пазаруване на едро, тази статия ще бъде по-подробна и следователно по-дълга от обикновено. Не забравяйте да разгледате последните два раздела, те определено си заслужават. В тях ще ви покажем как да се свържете и да преговаряте с китайски търговци на едро. Ние дори включихме шаблон, който можете да копирате и използвате, докато преговаряте с доставчиците.





Всеки ден получаваме имейли от наши читатели, които ни питат как да купуват на едро от AliExpress . Както много от вас вече знаят, AliExpress произхожда от клон на Alibaba , световен лидер в продажбите и покупките на едро. Само за да ви дадем промер колко е голям Alibaba, миналата година те са имали оборот над 170 хил. Милиона (170 000 000 долара) повече от Amazon и eBay взети заедно.


Както AliExpress, така и Alibaba имат услуга за пазаруване на едро, която свързва продавачи и купувачи по целия свят. Alibaba има хиляди продавачи / доставчици, предлагащи всякакви продукти. Платформите са толкова ефективни, че дори престижни бизнес и икономически списания като Forbes са писали статии за предимствата на използването им. Те ни разказват и за предимствата на вноса от Китай, за растежа на китайските онлайн търговци на едро и по-общо казано, китайските продажби на едро.

Търговията на едро в AliExpress и Alibaba може да бъде изключително полезна поради редица предимства, които тези платформи предлагат. Вотът са някои от основните причини, поради които много бизнеси избират да търгуват на едро чрез тези онлайн пазари:

  1. Голямо Разнообразие от Продукти:

    • AliExpress и Alibaba предлагат широка гама от продукти от различни категории, позволявайки на търговците да намерят както популярни, така и уникални стоки за търговия на едро.
  2. Ниските Цени и Достъпнист:

    • Поради своята големина и глобално присъствие, платформите често предлагат конкурентни цени и наличие на нискотарифни продукти.
  3. Лесен Достъп до Глобални Пазари:

    • AliExpress и Alibaba свързват търговците с доставчици от целия свят, което предоставя възможност за достъп до глобални пазари и разнообразие от потенциални клиенти.
  4. Флексибилност и Минимални Количества:

    • Много доставчици по AliExpress и Alibaba предлагат гъвкави условия, като ниски минимални количества за поръчка, което е полезно за малки и средни предприятия.
  5. Сигурност при Плащанията:

    • И двата платформи предоставят системи за защита на плащанията, като AliExpress Escrow и Alibaba Trade Assurance, които предпазват търговците от потенциални измами или проблеми с качеството на продуктите.
  6. Лесно Сравнение на Доставчици:

    • Потребителите могат лесно да сравняват различни доставчици, използвайки рейтинги, отзиви и сертификати, което помага за избора на най-подходящия партньор.
  7. Гъвкавост при Преговори:

    • Възможността за преговори по цените и условията на доставка предоставя гъвкавост на търговците при сключване на сделки.
  8. Лесен Достъп до Технологии:

    • Мнозина доставчици предлагат съвременни технологии и иновации, които могат да бъдат лесно интегрирани в бизнеса на търговците.
  9. Системи за Обратна Връзка:

    • Възможността за предоставяне и получаване на отзиви помага на търговците да изградят репутацията си и да привлекат повече клиенти.
  10. Пълна Информация за Продуктите:

    • Доставчиците често предоставят подробни описания, снимки и техническа информация, което улеснява вземането на информирани решения при избора на продукти.

Търговията на едро в AliExpress и Alibaba предоставя бизнесите със златна възможност за разширяване на продуктовите им линии, намиране на нови клиенти и оптимизиране на ценовите стратегии. Важно е обаче да се извърши грижливо изследване и да се вземат предпазливи мерки, за да се гарантира успешна и сигурна търговия.



1 - Предимства на закупуването на продукти на едро в AliExpress и Alibaba:


Една от най-често срещаните причини, поради която предприемачите се обръщат към Азия (и по-точно към Китай), когато търсят доставчици на едро, е да печелят от ниската  производствена цена. Производствените разходи в Азия обикновено са много по-ниски, отколкото в други части на света. Ако не беше това, много компании по света биха имали проблеми с печалбата. Ниската производствена цена е голямо предимство, когато става дума за търговия на едро в Alibaba и AliExpress, но не е единствената. Ето някои други предимства:


Предимства


  • Ниска производствена цена
  • Доставчиците са склонни да бъдат по-отворени за работа с малки компании (предлагат по-малки количества)
  • Безкрайно количество доставчици и продукти, от които да избирате
  • Много продукти, които се произвеждат в Азия
  • Работа в мрежа: Alibaba има най-голямата онлайн платформа в света (досега) за купувачи и доставчици.
  • И двете платформи, AliExpress и Alibaba, правят задачата за намиране на продукти, връзката между китайски търговци на едро и купувачи, изключително лесна.
Наред с тези предимства, е необходимо да споменем няколко малки недостатъци на поръчките на едро от друг контитент. Но не се притеснявайте, ще ви покажем как да избегнете някои от тях.
  • Езикът и комуникацията могат да бъдат предизвикателство.
  • По-дълги срокове за доставка
  • Внос на стоки - митници, ДДС-та и други такси

2 - Извършването на запитване е напълно безплатно и това е основен инструмент за сравняване на цени и продукти

Ако някой от вас е търсил в Alibaba, може би вече знаете голяма част от това как работи, както и да преговаряте с доставчиците. Запитване е, когато попитате продавача за информация относно цените на техните продукти. Това е безплатно и изключително полезно: ще ви помогне да разрешите всякакви съмнения, ще ви позволи да сравните продуктите и да създадете  мрежа между китайските търговци на едро Alibaba и AliExpress. Дори и да не правите поръчка, свързването с доставчиците е добре за сравнителен анализ (запознаване със състоянието на пазара) и сравняване на вашия бизнес с възможните конкуренти. Бутонът за контакт е този, точно до продукта и изглежда така:



3 - Как да намерим добри продукти и доставчици, към които да отправим запитвания?


Използването на директорията за търсене и пазаруване в Alibaba / AliExpress е много лесно и интуитивно, много прилича на eBay. Всичко, което трябва да направите, е да навигирате по категориите или да потърсите нещо в раздела за търсене.



Има два вида методи за търсене, които можем да използваме, когато търсим на едро. Първият е да въведете генеричен продукт (колиета за жени например), ще получите хиляди резултати, независимо какво търсите. Вторият начин е да потърсите доставчика вместо продукта. За да активирате този метод на търсене, щракнете върху падащото меню отстрани на лентата за търсене и изберете опцията за доставчици. Използвайки този метод на търсене, ще можете да намерите доставчици / производители, специализирани в търсения от вас продукт.



Страници с продукти: какво трябва да търсим?

След като започнете да търсите китайски търговци на едро в Alibaba или AliExpress, на страницата с резултати ще трябва да обърнете внимание на някои неща. Това ще ви гарантира, че ще намерите най-добрите доставчици. Ето пример за нещата, на които трябва да внимавате:





  • Цена на продукта - Едно от първите неща, които искате да разгледате, е цената на продукта. В случая това е 16-21 FOB долара. FOB означава „Безплатен борд“, което означава, че доставчикът също ще плаща за транспортирането на продуктите до пристанището (най-евтиният начин за износ на продукти на едро от Азия). След като е на пристанището, купувачът ще трябва да поеме разходите за транспорт до крайната си дестинация.
  • Минимално количество поръчка (MOQ) - Това също е важно да се вземе предвид. Минималното количество за поръчка е най-ниската бройка за поръчка, която доставчикът ще приеме. В повечето случаи MOQ е по договаряне (можете да го договаряте, като се свържете с доставчика в AliExpress или Alibaba чрез запитване). В примера приемаме, че минималната поръчка е 4 единици. Ако умножите високата цена на продуктите (21 USD) и минималното количество за поръчка (4), ние търсим MOQ от 84 долара плюс транспорт. Това може да изглежда като опростен пример, но винаги е добре предварително да знаете вашия MOQ, за да ви помогне да преговаряте с доставчика.
  • Условия и методи на плащане, използвани от AliExpress и Alibaba - След като разбрахте как функционират FOB и MOQ, трябва да преминете към изясняването какъв вид на плащания приема доставчикът. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци. Това са най-често срещаните начини на плащане.


1 - Банков превод - Риск за купувача: Рискован

Плащайки по банков път, доставчикът ще получи парите преди да започне производството. Ето защо не препоръчваме този метод при работа с неизвестни китайски търговци на едро. Ако нещо се обърка по време на процеса, има много малък шанс да получите пълно възстановяване на парите си.

2 - Акредитив / Letter of credit/  - Риск за купувача: Много безопасно

Този начин на плащане е доста безопасен както за купувача, така и за доставчика. Недостатъкът е, че е трудно да се направи. Този метод се използва най-добре при покупки над 18,0000 долара.

3 - Western Union - Риск за купувача: Много рискован

Това е изключително рисков метод, който ви препоръчваме да използвате само когато познавате доставчика много добре. Причината е че няма никаква застраховка или отговорност, ако нещо се обърка.

4 - Paypal - Риск за купувача: Много безопасно

Това е доста добър начин на плащане, много по-безопасен за купувача. Той е лесен за използване и осигурява добра защита на клиентите. Въпреки че е популярен метод на плащане сред купувачите, доставчиците може да го избегнат, защото комисионите на Paypal са високи и е трудно да изтеглите парите.

5 - Escrow - Риск за купувача: Много безопасно

Escrow работи много като Paypal и е също толкова безопасен. Когато използвате Escrow, парите се задържат от трета страна, която освобождава плащането само когато купувачът потвърди, че е доволен от получените продукти. Escrow е много популярен метод за онлайн транзакции, защото защитава както купувача, така и доставчика.


ВНИМАНИЕ - Ако току-що започвате и не poznavate доставчика, който използвате, препоръчваме да използвате Paypal или Escrow.


4 - Как да защитите вашите покупки на едро в Alibaba

Как можем да се предпазим от посредници, измами и продукти с ниско качество? Може да не е перфектна система, но най-добрият вариант е да следвате нашите съвети:



  • Проверете доставчика - Alibaba има собствени системи за проверка, включително серия от нива. По-долу ще можете да видите таблица, описваща тези нива. Тези сертификати ще се появят в продуктовата страница на потребителския профил на доставчика.


  • Свържете се с различни доставчици (ВАЖНО) - Уверете се, че започвате, като се свързвате с много доставчици и след това стесните избора си, задавайте им въпроси относно техния бизнес и продукти. Попитайте ги за техния лиценз, телефонен номер, за да им се обадите, уредете среща чрез Skype, поискайте снимки на техния склад и на техните продукти ... Най-важното е да продължите да задавате въпроси, докато не намерите доставчика в Alibaba от който сте най-доволни и ви дава добри условия.
  • Поискайте мостри на продукта - Едно от най-важните неща, които трябва да направите, когато инвестирате значителна сума пари в даден продукт, е да тествате неговото качество. Ето защо е толкова важно да се свържете с доставчика и да поискате проба. Някои хора искат проба и след това искат друга с фалшиво име и адрес, за да се уверят, че качеството е същото.

5 - Как да се свържем с доставчик в AliExpress или Alibaba?

Сега, когато знаете как да се предпазите от измами,  нека поговорим как да се свържете с тях . Когато се свързвате с доставчик от друга държава, най-често срещаният метод е използването на имейли. В някои случаи доставчиците ще използват преводач на Google, за да отговарят на нашите имейли. Важно е знаете това, тъй като това може да бъде причина за неразбирането ви и довеждането до недоразумения. За да избегнете недоразумения, опитайте се да поддържате имейлите си кратки, сбити и добре форматирани. Това не само ще помогне на доставчика да ви разбере по-добре, но и ще получи по-добри отговори.

За да се свържете с доставчик, щракнете върху тази икона. Можете да я намерите отстрани на продукта.

Как да поискаме оферта (RFQ)


Искането на оферта в AliExpress или Alibaba е доста лесно, но може би ще трябва да обърнете внимание на това как структурирате своя имейл. Ето някои неща, които може да помислите преди да ги включително в имейла:


  • Минимално количество за поръчка (MOQ) - Ако минималното количество е по-голямо от желаното, което искаме или можем да си позволим, ще трябва да попитате доставчика дали той е готов да предоговори минималното количество. Също така е добра идея да го информирате за вашия бюджет. Трябва да знаете, че като правило MOQ е по договаряне!
  • Примерни цени - Както споменахме преди, пробите са важни за определяне качеството на продукта. Доставчиците получават много петиции и са склонни да имат широк диапазон от цени за своите проби. Някои предлагат отстъпки или дори ще ви дадат мостри безплатно, ако питате от името на известна компания.
  • Цена на продукта - Познаването на цената на всяка единица е един от най-важните въпроси, които трябва да зададете, когато купувате на едро. В повечето случаи (както е показано в примера) ще ни бъде предоставен ценови диапазон (16 - 21 USD). Познаването на точната цена ще ви помогне да преговаряте по-добре.
  • Време за производство - особено ако времето е проблем за вас, не забравяйте да попитате колко време ще отнеме, за да направите/изработи и подготви вашата поръчка.

6 - Шаблони за връзка с доставчиците



Тук имате шаблон, който можете да копирате и използвате, за да се свържете с различните продавачи. Всичко, което трябва да направите, е да редактирате секциите, маркирани с удебелен шрифт, и след това да го копирате на страницата за контакт на доставчика, от който се интересувате. Ето го и самия шаблон:




Hello,

My name is NAME and I work for NAME OF THE COMPANY. I am interested in placing an order for your NAME OF THE PRODUCT product. Before, I have a few questions:
What is your minimum order quantity?
What is your cost per unit and at what order volume do you offer quantity discounts?
What are the payment terms for a new customer?
I would also like to order a sample of NAME OF THE PRODUCT before placing a full order. Can you please send me the cost for the sample including shipping to.
MAILING ADRESS
NAME and COMPANY WEBSITE
Thank you.

7 - Заключение




Ако има едно нещо, което искаме да разберете от това ръководство, то е да се свържете с различни доставчици, преди да направите каквито и да е покупки. Това е единственият начин да гарантирате, че правите възможно най-добрата покупка. Ето защо, ако никога не сте се свързвали с доставчици чрез Alibaba, препоръчваме ви да започнете да го правите, дори ако това е просто, за да усетите как работи. Скоро ще разберете, че повечето доставчици на AliExpress са дружелюбни и в повечето случаи изключително полезни.

Знаем, че първият път, когато пазарувате на едро от Китай, може да бъде страшно, но ако следвате нашите съвети и използвате здравия си разум, това може да бъде много добро изживяване. Отново, не забравяйте да се свържете и да говорите с доставчика, това е най-важната стъпка!


КОМЕНТАРИ

| Ако коментирате като гост, коментара Ви следва да се одобри от модератор.
Име

Аксесоари,23,Български Пощи,9,Вlасk Frіdаy,11,Дамски дрехи,6,Детски дрехи,4,Детски стоки,3,Деца,10,Дрехи,9,Европейски склад,5,За него,22,За нея,32,Интересно,4,Как да,20,Маркови стоки,8,Митнически съвети,4,Мъжки дрехи,6,Най-продавани,10,Новини,35,Облекло,22,Помощ и Съвети,44,Прахосмукачка робот,3,Продукти,86,Промоции,22,Размери,1,Ревюта,13,Смартфони,5,Техника,32,Часовници,7,Adidas,7,Aliexpress,96,Calvin Klein,1,GearBest,2,Promo Codes,2,Temu,2,Top 10,10,Xiaomi,15,Zara,1,
ltr
item
Aliexpress Bulgaria: Основно ръководство за търговия на едро в Alibaba и AliExpress
Основно ръководство за търговия на едро в Alibaba и AliExpress
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnJjHswo4MBPNIbZRB9N278MRdGkPyvhNASmqbV8Td8wMbS3pBIWEAmYwX10qQopLZNDBSqZBV2cbHjX9uEF174BHmYwFTaZtqoM8ltGha6ffYGVmLoDu2XtXWOACjNAs1ke7R8y0h6w/s320/Alibaba-vs-AliExpress%255B1%255D.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnJjHswo4MBPNIbZRB9N278MRdGkPyvhNASmqbV8Td8wMbS3pBIWEAmYwX10qQopLZNDBSqZBV2cbHjX9uEF174BHmYwFTaZtqoM8ltGha6ffYGVmLoDu2XtXWOACjNAs1ke7R8y0h6w/s72-c/Alibaba-vs-AliExpress%255B1%255D.jpg
Aliexpress Bulgaria
https://aliexpressbg.blogspot.com/2019/12/alibaba-aliexpress.html
https://aliexpressbg.blogspot.com/
https://aliexpressbg.blogspot.com/
https://aliexpressbg.blogspot.com/2019/12/alibaba-aliexpress.html
true
1276996011591382704
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ВИЖ ВСИЧКИ Прочети още Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE ТЪРСЕНЕ ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow
ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО | THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED
Стъпка 1: Споделете в социалните мрежи | STEP 1: Share to a social network СТЪПКА 2: Кликнете върху връзката във вашата социална мрежа | STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content