$type=ticker

Temu срещу AliExpress - Кое е по-евтино и по-безопасно?

  Онлайн пазаруването става все по-популярно през последните години с разрастването на платформите за електронна търговия. Два основни сайта...

 


Онлайн пазаруването става все по-популярно през последните години с разрастването на платформите за електронна търговия. Два основни сайта, които хората често използват за намиране на стоки на достъпни цени, са Temu и AliExpress.

Въпреки че може да изглеждат сходни на пръв поглед, Temu и AliExpress имат някои ключови разлики, които е важно купувачите да знаят. Нека да разгледаме подробните сравнения на Temu срещу AliExpress.

Какво ще разгледаме в тази статия?

  • Temu срещу AliExpress: Избор на продукти
  • Temu срещу AliExpress: Ценообразуване и анализ на разходите
  • Temu срещу AliExpress: опит на продавача и купувача
  • Temu срещу AliExpress: Доверие и сигурност
  • Temu срещу AliExpress: Доставка и доставка
  • Temu срещу AliExpress: Възможен ли е Dropshipping
  • Заключителни думи
  • Temu срещу AliExpress: Избор на продукти

    Temu срещу AliExpress: Избор на продукти - DSers

    Temu и AliExpress предоставят на клиентите огромен избор от евтини продукти. Има малка разлика. Въпреки това Temu проверява физически артикулите, преди да ги качи на уебсайта си, за разлика от AliExpress, за да се увери, че са изработени от висококачествени материали. Това доказва доверието на производителя в качеството на продуктите.

    Що се отнася до избора на продукти, Temu и AliExpress имат различни продуктови гами, качество и надеждност на доставчика. Нека разберем как се различават един от друг.

    Гама от продукти, налични в Temu и AliExpress

    Temu предлага над 29 ключови категории продукти, включително дрехи, електроника, домакински уреди и ремонт на дома, което позволява на клиентите да купуват директно от доставчиците. Въпреки че Temu не приема поръчки на едро или не изпълнява заявки за дропшипинг от доставчици, той използва своята платформа, за да свързва клиентите с широка гама от артикули, които се грижат за различни пазарни сегменти.

    AliExpress е огромен онлайн магазин с богат избор от над 100 милиона продукта. Широкият избор на продукти на платформата включва различни категории, включително, но не само, играчки, бижута, дрехи, артикули за подобряване на дома и козметика.

    Качество и разнообразие от продукти

    Докато и двата сайта предлагат достъпни цени, качеството и разнообразието от продукти са по-добри в AliExpress. Те са в бизнеса по-дълго и имат повече партньорства с доставчици. Продуктите на Temu могат да бъдат по-успешни или пропуснати по отношение на спецификациите и имената на марките.

    Надеждност на доставчика

    Като се има предвид по-голямата му история, доставчиците на AliExpress обикновено са по-надеждни и утвърдени. Въпреки това Temu все още е млад пазар и работи активно за проверка на доставчици и продукти. Може да изпитате по-добър контрол на качеството с добре проверени доставчици на AliExpress в сравнение с някои по-малко известни марки на Temu.

    Кой печели: AliExpress. Изборът на продукти на AliExpress е много широк. Освен това AliExpress предлага артикули от висок калибър. Aliexpress печели тук заради по-добра продуктова гама и контрол на качеството!

    Temu срещу AliExpress: Ценообразуване и анализ на разходите

    Temu срещу AliExpress: Ценообразуване и анализ на разходите - DSers

    Докато анализираме техниките за ценообразуване на онлайн пазарите, става ясно, че Temu и AliExpress използват методи, които се концентрират върху премахването на посредници и поставянето на потребителите в директен контакт с производителите.

    Ценови структури и на двете платформи

    Temu може да предложи артикули на разумни цени благодарение на многото си връзки в бизнеса. Оферти, започващи от по-малко от $1, са достъпни целогодишно на неговия уебсайт и мобилно приложение. Ограничените маржове, стабилните връзки с доставчици на платформата и значителната инвестиция от PDD Holdings оказват влияние върху нейния бизнес модел.

    За разлика от това AliExpress има по-достъпни продукти от Temu и много други онлайн магазини. Тъй като AliExpress свързва клиентите директно с производителите, те могат да договарят цените без намеса от външни страни, което го прави по-достъпен от Temu. Това обяснява защо ценообразуването е толкова справедливо.

    Въпреки че Temu предлага отстъпки за по-малко от $1, AliExpress е по-добра алтернатива, защото няма участие на трета страна и все още можете да получите неща за по-малко от $1.

    Транспортни разходи и срокове за доставка

    Има много възможности за доставка на AliExpress. Стандартната доставка и премиум доставката са два много харесвани избора. Нормалната доставка отнема от 15 до 35 дни. Отнема от 7 до 15 дни за първокласна доставка. Времето за доставка винаги е дълго.

    Тему се движи бързо и по-бързо. Доставката отнема по-малко време. Бързата доставка изисква 5–10 дни. Процесът на стандартна доставка отнема от 7 до 15 дни, за разлика от тях. Почти всички стоки са с безплатна доставка. За закъснели доставки Temu дава кредит за доставка от $5.

    Такси за обработка и транзакционни такси

    Поради базирания на комисиона бизнес модел, използван от AliExpress, където продавачите се таксуват между 5% и 8% от стойността на продажбата, някои продукти там може да имат малко по-високи цени от тези в Temu.

    AliExpress работи с модел, базиран на комисионна, като таксува продавачите между 5% и 8% на продажба, което може да доведе до малко по-високи цени на продуктите от тези на Temu.

    Кой печели: Равенство. Temu предлага по-бърза доставка, но по-малко опции за доставка от AliExpress. Така че можете да изберете кой е подходящ за вашата доставка въз основа на вашите нужди.

    Temu срещу AliExpress: опит на продавача и купувача

    Temu срещу AliExpress: опит на продавача и купувача - DSers

    Опитът на продавача и купувача също е важен критерий за избор между Temu и AliExpress за продажба и пазаруване.

    Потребителски интерфейс и лесна навигация

    AliExpress: Потребителите на AliExpress могат да използват лесен за употреба уебсайт и мобилно приложение. Приложението има 500 милиона изтегляния и оценка 4,5.

    Освен това уебсайтът им е лесен за използване. Въпреки това, той няма естетически привлекателен потребителски интерфейс. Списъците са доста прости и няма много стил. Те обаче отбелязват оценката на продукта и обема на продажбите, което е осезаемо. И за щастие, благодарение на многобройните опции за сортиране на AliExpress, намирането на артикули е лесно. Независимо от това, по отношение на използваемостта, приложението AliExpress превъзхожда уебсайта. Налична е дори функция за търсене на изображения.

    Тему: Както навигацията, така и външният вид на уебсайта са по-добри. В Play Store има над 10 милиона изтегляния и рейтинг 4,6.

    Ако ви е за първи път, може да срещнете изскачащ прозорец със завъртане на колелото. Temu трябва да подобри естетиката, защото, въпреки че е легитимно, изглежда почти като съмнителна реклама. Temu е доста подобен на AliExpress по отношение на това как показва и сортира своите артикули. На уебсайта на Temu също липсва функция за търсене на изображения. Приложението от Temu е леко и бързо. Освен това има функция за търсене на изображения.

    Поддръжка на клиенти и разрешаване на спорове

    Temu и AliExpress използват различни подходи за предоставяне на грижа за клиентите и тези разлики засягат репутацията им като цяло.

    Със своята обширна 24/7 помощ на живо, чат, имейл и поддръжка по телефона, Temu се позиционира добре. Нашата мултимодална стратегия за помощ подчертава тяхната отдаденост на бързото разрешаване на проблемите на клиентите чрез множество канали. Въпреки че Temu получи средна оценка от 3,5 звезди от клиенти и повече от 7000 отзива, 30% от които му дадоха само една звезда, отзивите за продукта подчертават опасенията за дефектни артикули и други проблеми с качеството на продукта.

    AliExpress, от друга страна, използва предимно системи за електронна поща и билети за помощ на клиентите. Сайтът няма по-добри потребителски оценки, със 130 000 отзива и средна оценка от 2,6 звезди . Много рецензии поставят под въпрос обслужването на клиенти на AliExpress, твърдейки лошо качество на продукта, нещастие и усещане за нечестност и лошо обслужване.

    Кой печели: Тему. Ако се сравни фундаментално, Тему е победител. Но по отношение на бизнес мащаба AliExpress все още се справя по-добре, с десетки пъти повече потребители от Temu.

    Temu срещу AliExpress: Доверие и сигурност

    Temu срещу AliExpress: Доверие и сигурност - DSers

    Ето сравнение на Temu и AliExpress по отношение на доверие и сигурност:

    • Надеждност на продавачите: AliExpress е изградил доверие в продължение на много години, но все още има риск от измами. Temu все още е нов, така че надеждността на продавача е по-разнообразна. Проверете внимателно отзивите и за двете.
    • Мерки за сигурност на плащането: И двете платформи използват сигурни методи на плащане като кредитни карти и PayPal. AliExpress има застрахователни полици за възстановяване на измамни такси. Temu работи за подобряване на защитата на купувачите.
    • Предотвратяване на измами: AliExpress автоматично проверява самоличността на продавачите, което помага за намаляване на измамите. Temu ръчно преглежда продавачите, което може временно да позволи по-рискови страни. По-добре е да проверявате директно компаниите, ако е възможно.

    Кой печели: AliExpress. AliExpress има по-силна сигурност на акаунта като цяло благодарение на опита в справянето с проблеми с измами. Те използват неща като двуфакторно удостоверяване, наблюдавана дейност на продавача и инструменти за оспорване на такси. Temu все още разработва тези функции.

    Temu срещу AliExpress: Доставка и доставка

    Temu срещу AliExpress: Доставка и доставка - DSers

    Доставката и доставката трябва да се вземат предвид в отделна част. Ето някои изключителни сравнения между доставка и доставка на Temu срещу AliExpress.

    Опции за доставка и проследяване и очаквани срокове за доставка

    • Доставка на AliExpress: Има два варианта за доставка на AliExpress, Basic и Premium. Премиум доставката позволява по-бърза доставка за 7–15 работни дни за разлика от стандартната доставка, която използва по-бавни методи за транспортиране и изисква 15–45 работни дни. Независимо от това AliExpress периодично изпитва забавяне в проследяването на актуализациите.
    • Доставка на Temu: Temu също така има опции за стандартна и експресна доставка, които са сравними. Ускорената доставка, която струва $13 за покупки под $130, е завършена за 5-10 дни, докато стандартната доставка отнема 7-15 дни.

    И двете платформи имат възможности за проследяване, но Temu се отличава с предоставянето на информация за напредъка на пакета в реално време. Трябва да се отбележи, че Temu надхвърля и предоставя кредит от $5 за пощенски разходи, ако доставката отнеме повече време от очакваното. Въпреки че и двете платформи се стремят да имат възможно най-малко въздействие върху околната среда, Temu се откроява със своите сравнително по-бързи и по-ефективни методи за доставка.

    Обработка на връщания и възстановяване на суми

    Връщане и възстановяване на средства Защитата на купувача се определя от правилата. Това влияе върху резултата от състезанието Temu срещу Aliexpress.

    • AliExpress: За да следват продавачите, AliExpress предлага няколко строги насоки относно разпоредбите за защита на покупките. Що се отнася до възстановяването на суми, AliExpress позволява на клиентите да поискат възстановяване на сумата след 15 дни след получаване на поръчката. Разбира се, артикулът трябва да е чист и неотварян, за да може купувачът да получи пълно възстановяване на сумата.
    • Temu: Предоставя на клиентите си много по-добра политика за връщане. Връщания се приемат дори 90 дни след доставката. Клиентите могат правилно да инспектират стоките и да ги върнат, ако трябва да отговарят на техните стандарти. Защитата на купувачите от край до край е една от другите политики на Temu. Платформата поема пълна отговорност за пакета от момента на изпращането му до доставката му.

    Кой печели: Тему. Temu има относително по-бърза доставка, но по-малко опции от AliExrepss. Temu и AliExpress имат сравними политики за връщане. Въпреки това, Temu's изглежда за предпочитане поради 90-дневния прозорец. Но за продавачите това не е приятелска политика.

    Temu срещу AliExpress: Възможен ли е Dropshipping

    Temu срещу AliExpress: Възможен ли е Dropshipping - DSers

    Dropshipping е практиката на препродажба без поддържане на инвентар. Най-добрият метод за правене на пари е този. Но предоставят ли го и двамата най-добри онлайн търговци на дребно?

    Приложения за дропшипинг, като инструмента за дропшипинг DSers , са достъпни на Aliexpress. С дропшипинг магазин можете да получите достъп до стотици дропшипинг артикули. В резултат на това можете да свържете Aliexpress с вашия бизнес в Amazon или eBay. и започнете да извършвате продажби на клиенти директно и да изпълнявате поръчки.

    Според Temu те не предоставят такива услуги. Дропшипингът не се поддържа от Temu. Така че трябва да харчите повече пари за доставка на стоки до вашите складове, отколкото за клиентите. И все пак може да е сложно.

    Кой печели: AliExpress. Благодарение на изключителната си дропшиппинг помощ, Aliexpress излиза на върха.

    Заключителни думи

    В обобщение, за Temu срещу AliExpress, и двете са отлични онлайн пазари за намиране на достъпни продукти от Китай и от целия свят. Най-добрият избор между тях ще зависи от вашите индивидуални нужди и приоритети при пазаруване. За типичните купувачи и продавачи и двете са добри, но за дропшипърите AliExpress е абсолютно по-добър вариант.




    Бонуси


    ⭐️Кликнете върху връзката https://temu.to/m/ur0zj5oln6x, за да получите 💰‎180лв. пакет от купони или ⭐️ Потърсете aci672530 в приложението на Temu за да получите💰30% отстъпка!!


    ⭐️Кликнете върху връзката тук За да получите най-добрите предложения от Aliexpress.com


    КОМЕНТАРИ

    | Ако коментирате като гост, коментара Ви следва да се одобри от модератор.
    Име

    Аксесоари,23,Български Пощи,9,Вlасk Frіdаy,11,Дамски дрехи,6,Детски дрехи,4,Детски стоки,3,Деца,10,Дрехи,9,Европейски склад,5,За него,22,За нея,32,Интересно,4,Как да,20,Маркови стоки,8,Митнически съвети,4,Мъжки дрехи,6,Най-продавани,10,Новини,35,Облекло,22,Помощ и Съвети,44,Прахосмукачка робот,3,Продукти,86,Промоции,22,Размери,1,Ревюта,13,Смартфони,5,Техника,32,Часовници,7,Adidas,7,Aliexpress,96,Calvin Klein,1,GearBest,2,Promo Codes,2,Temu,2,Top 10,10,Xiaomi,15,Zara,1,
    ltr
    item
    Aliexpress Bulgaria: Temu срещу AliExpress - Кое е по-евтино и по-безопасно?
    Temu срещу AliExpress - Кое е по-евтино и по-безопасно?
    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEii_Vmvv77UboGCSTrTiVQKO5vWDs9UqMJ-k_6WbgITpWuI_cg0TnpGp0SKWy__MKPHoR7nz-dXmlgwRDTEEoY9DgmG6s0KCfsH18t_FA1u7bj1brxIJzH0jntvzoZF4_6UdVjeLCroKwZTffOfYXmm7YxNYT9ob2EVq4H0yu0RnHsGvCoOKrQ18QMxPXI/w640-h304/Temu-vs.-AliExpress---Comprehensive-Guide-for-You-Need%5B1%5D.jpg
    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEii_Vmvv77UboGCSTrTiVQKO5vWDs9UqMJ-k_6WbgITpWuI_cg0TnpGp0SKWy__MKPHoR7nz-dXmlgwRDTEEoY9DgmG6s0KCfsH18t_FA1u7bj1brxIJzH0jntvzoZF4_6UdVjeLCroKwZTffOfYXmm7YxNYT9ob2EVq4H0yu0RnHsGvCoOKrQ18QMxPXI/s72-w640-c-h304/Temu-vs.-AliExpress---Comprehensive-Guide-for-You-Need%5B1%5D.jpg
    Aliexpress Bulgaria
    https://aliexpressbg.blogspot.com/2024/04/Aliexpress-vs-Temu.html
    https://aliexpressbg.blogspot.com/
    https://aliexpressbg.blogspot.com/
    https://aliexpressbg.blogspot.com/2024/04/Aliexpress-vs-Temu.html
    true
    1276996011591382704
    UTF-8
    Loaded All Posts Not found any posts ВИЖ ВСИЧКИ Прочети още Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE ТЪРСЕНЕ ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow
    ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО | THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED
    Стъпка 1: Споделете в социалните мрежи | STEP 1: Share to a social network СТЪПКА 2: Кликнете върху връзката във вашата социална мрежа | STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content