$type=ticker

Ръководство и съвети за намиране на правилния размер дрехи в AliExpress

Без значение колко сте си харесали дадена дреха, купуването на дрехи и обувки онлайн може да бъде кошмарно.  За да направите процеса по-лес...

Без значение колко сте си харесали дадена дреха, купуването на дрехи и обувки онлайн може да бъде кошмарно. За да направите процеса по-лесен за вас, ето една статия за това как да определите размера си в AliExpress . В края на това ръководство ще можете да разберете какъв е размерът ви за дрехи (независимо дали сте жена, мъж или дете) и обувки. Независимо дали търсите рокля, дънки, яке, спортно оборудване, тениски и др., Бъдете сигурни, че ще ви приляга като по поръчка.

Размерите варират от магазин до магазин

Преди да навлезем в темата, трябва да сте наясно, че размерите могат да варират в зависимост от продавача и магазина. Тъй като няма систематизирани стандартни измервания и размери в AliExpress, всеки път, когато купуваме нещо, ще трябва да се уверим, че размерът, който получаваме, е правилният. Задачата е лесна, ако обърнем внимание на таблицата с размери, която всеки продавач ви предоставя.

Размери и конверсионни таблици в AliExpress

Повечето продавачи ще предоставят таблица за размери на продуктовата си страница. Можете да я намерите в средата на страницата, където е дадена допълнителна информация за продукта, включително таблица за размера и конверсията (преобразуването на размерите). Въпреки че понякога таблицата може  да бъде трудна за намиране, уверяваме ви, че тя е там някъде. Сега, за да направим живота ви още по-лесен, ще разгледаме различните видове стоки, които можем да намерим.



Обукви

Първо трябва да поясним че има разлика между размерите за мъжки и дамски обувки. т.е. размер 39 за мъже не е еквивалентен на 39 размер за жените. Другото важно нещо е, че в повечето случаи продавачите описват размерите по американската система.

Важно е да знаете първо по каква система е описал размерите продавача и да можете да се ориентирате да преобразувате вашия размер към този на продавача.

Как да разберем размера показан от продавача по кой стандарт са: За мъже, жени или деца?

Това е лесно,  продавачите винаги описват дори и в заглавието обувките за кого са предназначени. Освен в заглавието информация може да намерите и в описанието на продукта. В описанието още ще намерите и информация за това по коя система е предоставения размер ( както казахме, в повечето случаи това е по американската система)

Как да конвертираме размера на обувки?
След като сте намерили типа обувки за мъж, жена или дете т и системата на оразмерявана използвана от продавача е необходимо да конвертираме нашия размер към този

Метод 1 - Погледнете етикета на други обувки

Това е най-лесния начин и може много да ви улесни. Погледнете на стари обувки в езика или стелката на обувките си. Там често има размер с преобразувател в различните системи


Метод 2 - Преобразуване размера как да работим с таблиците



Диаграмата за преобразуване е мястото от където може да намерите вашия размер на кой друг стандарт за размери отговаря.




- Размери на обувки обща диаграма
Намирането на нашия размер обувки в AliExpress е сравнително лесно, всичко, което трябва да направите, е да намерите таблицата с размерите, уверете се, че гледате правилната таблица  ( за жена, мъж или дете). След като я намерите, трябва само да намерите конверсирания размер за нашата страна. Като общо правило ще трябва да гледаме най-вече американския (САЩ) размер, той е най-често използваният в AliExpress . Ако имате съмнения, най-добрият вариант е да се свържете директно с продавача, тъй като те ще могат да изяснят дали размерите са по-големи или по-малки от посочените в таблицата (това може да се приложи и за дрехи).
Това е обща таблица за преобразуване на размера на обувките.
реализация tallas

Как работи: Лесно е просто намерете вашия размер обувки според системата по която са те. Българските са най-често по Европейския стандарт и вижте на кой размер отговарят по другите стандарти.

Обща таблица с за обувки на деца и бебета




Тук има пример за таблица с размери за маратонките SOLOMON (както виждате, размерите се различават леко, затова продавачът е избрал да постави конкретна таблица за преобразуване на неговите продукти).
Табела Тамано Саломон

Метод 3 - чрез измерване на крака

Ако не може да се справите с таблиците ви съветваме просто да измерите крака си.

За да измерите крака си, много е важно да го направите по следния начин, за да не правите грешки. Въпреки че можете да го направите сами, винаги е по-лесно, ако някой ви помогне.

  • Поставете лист хартия на пода
  • поставете крака си върху хартията, важно е кракът ви да не е по-голям от хартията. Ако случаят е такъв, можете да сложите две парчета хартия.
  • Сега отпуснете крака и маркирайте петата на крака си с линия или точка и поставете линия или точка и пред най-дългия си пръст.
  • Сега е необходимо само да измерите разстоянието между двете точки, които сте маркирали на хартията 

Можете да направите измерването и като поставите крака си плътно до стената както е показано в картинката по долу и върху лист хартия отбележите най-дългия пръст

След като сте измерили размера в см е необходимо да погледнете в таблицата вашите сантиметри на кой номер отговарят

Sъвети преди да купите обувки от AliExpress: Винаги преглеждайте отзивите и ако се съмнявате, свържете се с продавача.

Ако имате някакви съмняваме, винаги е по-добре да се свържете директно с продавача. Препоръчваме също да разгледате потребителските отзиви, тъй като обикновено те ни дават индикация дали размерите всъщност са малко по-големи или по-малки от това, което пише в описанията на продавача (това се отнася и за размерите на дрехите).




Дрехи: Как да намерите размера си в AliExpress (за мъже, жени и деца)

Аз съм “XS”, “S”, “M”, “L”, “XL”…? На какво отговарят тези размери? Това са въпросите, които всички си задаваме, когато трябва да изберем дрехи по размер в AliExpress.

Вероятно вече знаете, че номерата на размерите варират значително в зависимост от държавата, в която живеем. Продавачите на AliExpress обикновено предлагат конверсионни таблици с размери, но понякога те не включват преобразуването в размера на нашата страна...



- Таблици с размери за дрехи

Номерата на размерите могат да варират много в различните страни. Продавачите обикновено предлагат таблица за преобразуване (конверсия) с различни страни и еквиваленти. Размерите на някои държави обаче може да не са включени, например Испания и България.
Ако по някакъв случай не можете да намерите подходящ размер с който да сравнявате, просто използвайте таблица за преобразуване на международни размери и я сравнете с тази, която продавачът предлага, за да намерите подходящата ви форма. Подходящо е ако примерно сте купували дрехи от френски и др. сайтове

Метод 1 - международни размери:  Намиране на размера си без да се налага да измервате дрехите си

В случаите, когато номерът на размерите на нашата страна не е наличен, ще използваме международна таблица с размери и ще я сравним с тази, дадена от продавача, за да получим точното преобразуване.
табла преобразуване-tallas-aliexpress
(в зависимост от продавача, тези измервания могат да варират, така че ако не сте съвсем сигурни,  най-добрият вариант е да се свържете директно с продавача)

Метод 2- Намиране на размер с измерване (препоръчително)

Друга система, използвана от магазините в AliExpress, е точно чрез измерване на дрехите, които се продават, заедно с инструкции за това как да вземем собствените си размери. След като разберете вашите размери, просто ги сравните с таблицата, за да намерите размера си (ex: XL, L, M, S, XS). Този метод го препоръчваме и ви съветваме да го използвате по-често, когато продуктът е костюм, яке или неформални панталони - задължително проверете и сравнете с вашите мерки. Тук можете да намерите някои примери за това как да намерите размери за жени и мъже.
ВНИМАНИЕ: Повечето мерки в сайта са написани на английски ето и техния превод
Height -  височина
Chest  - гръден кош / гръдна обиколка
Waist   - Талия
Hip  - Ханш
General  - общ размер
Size  - Размер

таблица с размери мъже
таблица с размери жени


Прилагаме и следните 2 снимки за да се ориентирате по-добре кое какво означава


Инструкции за вземане на размери:

Когато дойде време да започнете да взимате размерите си, най-добре е някой да ви помогне. Както споменахме по-горе, запишите измерванията си, за да може да ги използвате за ориентир следващия път, когато купувате в AliExpress 
  • Бюст Bust : Измерете го, като прокарате метъра под мишниците, около гърдите и раменете.
  • Рамо Shoulder : Измерете от едно рамо до друго по права линия, така, че метъра да минава през гърба.
  • Ръкав  Sleeve : измерете рамото (от където костта завършва) до китката.
  • Дължина  Length : Поставете ръката си близо до тялото и измерете от рамото до бедрото.
  • Ширина на шията Neck Width : Просто измерете около най-ниската част на шията.
  • тегло  Weight

След като разполагате с тези данни, можете да отидете на диаграмата за преобразуване и да сравните вашите резултати с тези на продукта, който искате. Очевидно вашите измервания няма да са абсолютно същите като показаните в таблицата, така че ще трябва да изберете размера, който най-добре отговаря на размера ви (XS, S, M, L, XL, XXL и т.н. ...).


Инструкции за вземане на размери на долници


  • Талия Waist : Измерете около височината, където обикновено носите панталоните си, не затягайте метъра прекалено много, в действителност може дори да да поставите пръст между метъра и тялото ви.
  • Таз (Hip) : Измерете около най-широката част на тазобедрената става.
  • Бедро Thigh : Измерете около най-широката част на бедрото.
  • Дължина Length : Мярка от бедрата до  глезена.


Инструкции за вземане на размери на рокли

Размерите на роклите са смес между измерванията за дрехи за горната част и измерванията за долници.

  • Талия : Измерете около е височината до където обикновено носите панталоните си, не стискайте метъра прекалено много,може да поставите и пръст между метъра и тялото.
  • Таз : Измерете около най-широката част на тазобедрената става.
  • Бюст : вземете размер от мишниците и я прекарайте около гърдите и раменете.
  • Рамо : Измерете от едно рамо до друго рамо по права линия и прекарайте метъра по гърба ви.
  • Ръкав / Външен ръкав: Измерете от рамото (където костта завършва) до китката (ако роклята е с дълги ръкави).
  • Дължина на : Измерете малко над гърдите до рамото.
  • Дължина : Поставете ръката близо до тялото си и измерете от рамото до бедрата.
  • Ширина на шията : Просто измерете около най-ниската част на шията.
  • тегло


Размери за бебета и деца

Тук имаме примерна за таблици за преобразуване, която можете да използвате, за да определите размера на дрехите и обувките на вашето дете. Отново това е само пример, размерите могат да варират в зависимост от продавача.
  • Размери за дрехи:
таблица с размери за деца и бебета
  • Размери за обувките на деца и бебета
Не забравяйте да проверите таблицата за размери на вашия продавач, тъй като тя може да е различна. Ето един пример за подобна таблица:
размери на дрехи за детски дрехи




Други размери: Пръстени, шапки, ръкавици,  гащи, сутиени, бикини, бельо чорапи, ръкавици ...

Накрая ще разгледаме как да намерим размера си за по-малко разпространени продукти.

Размери на бельо (долни гащи, сутиени, бикини, чорапи)

Да започнем с простото. За да намерите вашите размери за бельо, просто трябва да използвате същата система, която ви показахме в раздела за размери на дрехите. Това е съвсем просто, с метъра около зоната, където обикновено носите бельото (горно или долно) След това отидете на диаграмата за преобразуване и вижте на какъв размер отговаря за вас.
За сутиените също можете да използвате метър, ако системата за измерване на чашата не е тази, която е във вашата страна. Така че ще трябва да измерите (бюстът на 45 градуса, за да определите размера на чашата и долната част на гърдите):
Тала дьо sostenes-ан-aliexpress
За чорапи просто използвайте стъпките, които ви показахме в раздела за обувките. Размерите на чорапите работят по същите начини като размерите на обувките. Единствената разлика е, че те са на диапазони, например от номер 39 до 42 европейски е размерът M (ако номерът на крака ни попадне в този диапазон, тогава трябва да купим чорапи с размер M).
Размери на бижута (пръстени и гривни)
Определянето на това какъв размер пръстен имаме, е много лесно. Просто измерете обиколката на пръста си. Ето две диаграми (използвайте същото за  гривни и колиета, но вместо пръста, измервате китката или шията). С първата диаграма получавате размера на пръстена, като измервате диаметъра (от едната страна на пръстена до другата) на пръстен, който вече имате и знаете, че е подходящ за вас.
como encontrar tu talla de anillo fácilmente
Втората диаграма ви показва как да измерите обиколката на пръста си и след това да определите размера си. За да измерите обиколката на пръста си, използвайте парче конец. След като получите размера, трябва да отидете в таблицата, където пише " Size" (обърнете внимание, че има инчове и милиметри).
obten talla de anillo aliexpress en pulgadas y centimetros

Как да измерите ръката си, за да определите размера на ръкавицата си:

Тъй като говорим за това как да измервате пръстите си, ние също така искаме да ви научим как да определите размера на ръката си, ако искате да купите ръкавици от AliExpress. Процесът е много бърз; с помощта на метърче намерете размера на обиколката на китката си, след това измерете разстоянието между китката и средния ви пръст (вижте примера по-долу).
Тала дьо Guantes-ан-aliexpress

Слънчеви очила, чанти, куфари ...

Ето няколко снимки, които ви показват как да намерите измерванията и размерите на други видове продукти. Например, слънчеви очила.
Тала дьо gafas дьо сол
Същото важи и за чанти и куфари. Много е полезно да знаете чантата отговаря на вашите нужди. Например в случай на раница за да проверите дали е достатъчно голяма, за да побере вашия лаптоп.
dimensiones-де-bolso


Заключения (Важно)

Накрая бихме искали отново да ви напомним, че AliExpress няма система за стандартизирани размера, следователно една блуза размер M в един магазин може да бъде S в друг (всъщност може да откриете, че това е така дори в рамките на различните продукти в един и същи магазин ). Така че винаги проверявайте за размерите и таблицата за преобразуване! По-добре е да отделяте по 1 минута повече и да проверявате за коректност на размера, а не след това да прекарате половин час в писане с AliExpress, за да върнете ризата, в която магат да се поберат двама души като вас.
Сега, когато знаете как да изчислявате размера си, защо не погледнете останалата част от блога ни. Може да се интересувате от това как да намерите маркови стоки в AliExpress или нашето ръководство за дрехи AliExpress, където даваме най-добрите съвети как да намерите всички видове продукти: рокли, дънки, якета и др.

КОМЕНТАРИ

| Ако коментирате като гост, коментара Ви следва да се одобри от модератор.
Име

Аксесоари,23,Български Пощи,9,Вlасk Frіdаy,11,Дамски дрехи,6,Детски дрехи,4,Детски стоки,3,Деца,10,Дрехи,9,Европейски склад,5,За него,22,За нея,32,Интересно,4,Как да,20,Маркови стоки,8,Митнически съвети,4,Мъжки дрехи,6,Най-продавани,10,Новини,35,Облекло,22,Помощ и Съвети,44,Прахосмукачка робот,3,Продукти,86,Промоции,21,Размери,1,Ревюта,12,Смартфони,5,Техника,32,Часовници,7,Adidas,7,Aliexpress,94,Calvin Klein,1,GearBest,2,Promo Codes,2,Top 10,10,Xiaomi,15,Zara,1,
ltr
item
Aliexpress Bulgaria: Ръководство и съвети за намиране на правилния размер дрехи в AliExpress
Ръководство и съвети за намиране на правилния размер дрехи в AliExpress
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8vEamZ3FULACpEpM1mon9fSsrmDEO5QQDH4fFwULmYTu4Sq1l-EHUetXKthEVJg6eGji9Exx4fwdvzi6wp0Ptccaw6X2JlNSaD28z-pKpyutnCZLFHa2HVfQUMypLYru3_F8_pEQPARM/s320/shoe-size-1%255B1%255D.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8vEamZ3FULACpEpM1mon9fSsrmDEO5QQDH4fFwULmYTu4Sq1l-EHUetXKthEVJg6eGji9Exx4fwdvzi6wp0Ptccaw6X2JlNSaD28z-pKpyutnCZLFHa2HVfQUMypLYru3_F8_pEQPARM/s72-c/shoe-size-1%255B1%255D.png
Aliexpress Bulgaria
https://aliexpressbg.blogspot.com/2018/11/razmer-drehi-AliExpress.html
https://aliexpressbg.blogspot.com/
https://aliexpressbg.blogspot.com/
https://aliexpressbg.blogspot.com/2018/11/razmer-drehi-AliExpress.html
true
1276996011591382704
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ВИЖ ВСИЧКИ Прочети още Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE ТЪРСЕНЕ ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow
ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО | THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED
Стъпка 1: Споделете в социалните мрежи | STEP 1: Share to a social network СТЪПКА 2: Кликнете върху връзката във вашата социална мрежа | STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content