$type=ticker

Втори магазин AliExpress Plaza в Испания - този път в Барселона!

Миналия петък, 29 ноември, в пълната лудост за Черния петък AliExpress се готвеше да отвори втория си магазин за физически стоки в Испания,...

Миналия петък, 29 ноември, в пълната лудост за Черния петък AliExpress се готвеше да отвори втория си магазин за физически стоки в Испания, а също и в Европа. Преди известно време ви уведомихме в този блог за откриването на първия магазин в Испания . Новият магазин няма да е в центъра на града, а в търговския център Finestrelles в Esplugues de Llobregat.


След местоположение, подобно на магазина Xanadu в общността на Мадрид, центърът на Finestrelles се намира в близост до града и позволява лесен достъп както с обществен транспорт, така и с личен автомобил.

Отваряне на физическия магазин AliExpress в Барселона.

Както и в предишния магазин в Мадрид имаше опашки, нервни хора и много емоции. Въпреки че официалното откриване за обществото беше на 29 ноември, на 26 ноември бе направено специално откриване за пресата и няколко влиятелни лица, за да обяснят и документират какво се крие зад стените на магазина.

Този път при отварянето на магазина е имало опашки от над 1000 души, някои от тях казаха, че чакат повече от 48 часа, знаейки, че подаръците ще бъдат дадени на първите. И не сбъркаха, защото бяха раздадени 1000 подаръка, но първите които влязоха, взеха най-добрите от тях.

Конкретно първият взе електрически мотоциклет на марката NIU, наистина страхотен подарък.  Huawei даваха мобилни телефони,  кафе от Breville, испанската компания Cecotec раздадоха от своите роботи, а Braun даваха епилатори и машини за обезкосмяване. Това бяха някои от подаръците, но имаше и много други....

Звездната изненада за първите 20 присъстващи не беше само физически подарък, а имаше и  наградата от звездния нападател на клуба на футболния клуб на Барселона, уругваеца Луис Суарес. Това събитие бе обявено  няколко часа преди старта в социалните мрежи и отприщи голяма лудост сред всички фенове и последователи на играча и екипа на Blaugrana.




Какви продукти предлага магазинът AliExpress Plaza?


Този магазин е изграден на база на  концепцията на AliExpress за „Нова търговия на дребно“, което би било физическо разширение на уеб изживяването.

Има голямо разнообразие и различни щандове изложени в магазина. Някои от тях са Cecotec, Xiaomi, Huawei, Samsung, Foreo, Ecovacs, Ikohs, Sennheiser, Ilife, Roborock и много други.

В  магазина ще намерите още впечатляваща екранна стена, която действа като мултимедиен панел за проектиране на различна информация, но си представяме, че в бъдеще това ще бъде идеално място за представяне на нови продукти.


Със своите над 1000 квадратни метра този магазин предлага голямо разнообразие, така че клиентите да могат да видят и докоснат продуктите, преди да ги закупят.

Една от новостите в сравнение с магазина в Мадрид, е нова технологична система, с помощта на която компанията ще може да знае колко време прекарват хората в магазина, броя на посетителите и кои са „горещите зони“, така че те да знаят на кои места предлагат по-добра видимост. С това AliExpress може постоянно да препозиционира продуктите си.

Тази информация е от жизненоважно значение, тъй като компанията обикновено разполага с тези данни, когато разглеждаме уебсайта й, но днес много малко физически  магазини могат да си позволят тези системи, които правят подобно изледване на клиенти във физически магазин и може по тъкъв начин да се реорганизират нещата че при всяко посещение усещането ни е да е, че сме в нов магазин.



Друга новост за купувача, е че ако се нуждаем от допълнителна информация, ще намерим QR код в информационните табели с цените на продуктите. При сканирането му можем да достъпим до файл, в който ще намерим много повече информация за продукта и допълнителни видеоклипове, снимки и информация.

Как се разделя магазина

Магазинът е разделен на шест различни зони, за да покрие всички нужди

Зона за продажба на нови продукти и новини


Именно там ще намерим продуктите които са с най-голямо търсене и най-новите продукти с иновации. Зоната е в началото на магазина и това е първото нещо, което ще видите при влизането в магазина.

Странична зона

Те са един вид крилата на магазина и в тях ще открием щандовете на основните марки като Huawei, Xiaomi или Cecotec. Ако търсите  нещо на тези марки и то не е във първата зона, то това е мястото където ще трябва да отидете.



Централна зона

Това е района, който се трансформира всеки месец със звездни продукти на различни марки. Ако търсим нещо, което да подарим, но не знаем какво е то, тук със сигурност ще намерим добри продукти и препоръки.

Зона за играчки и лична грижа

Много интересна зона, която в момента не съществува в другия магазин. В него ще намерим продукти за лична хигиена и естетика като и електрически четки за зъби, машини за епилация и др. И областта за технологични играчки, където малките ще бъдат очаровани с всички новости в играчките, фокусирани върху роботиката или програмирането.

Шоурум зона

Тук клиентът може да опита продуктите сякаш е вкъщи, играейки видео игри с периферни устройства, които след това може да купи. Тази зона предлага възможност и да видите как дадено нещо би се вписало във вашия дом.

Зона за събития

Той е мястото, където е екранната стема и симулира един вид театър за бъдещи премиерни събития на продукти или презентации.

Други предстоящи откривания на магазини в Испания

В момента китайският гигант Алибаба има два магазина в основните градове на Испания (мадрид и Барселона), не знаем дали в бъдеще те ще отворят други и къде ще бъдат те. Това, което е сигурно е, че бъдещето на AliExpress ще зависи от опита, който AliExpress получава от тези два първи европейски магазина.

Имаме чувството че скоро ще имаме много повече магазини от веригато и то не само само в Испания. Ако това се случи, знайте че от AliExpressBG.Blogspot.com ще ви информирамe






























КОМЕНТАРИ

| Ако коментирате като гост, коментара Ви следва да се одобри от модератор.
Име

Аксесоари,23,Български Пощи,9,Вlасk Frіdаy,11,Дамски дрехи,6,Детски дрехи,4,Детски стоки,3,Деца,10,Дрехи,9,Европейски склад,5,За него,22,За нея,32,Интересно,4,Как да,20,Маркови стоки,8,Митнически съвети,4,Мъжки дрехи,6,Най-продавани,10,Новини,35,Облекло,22,Помощ и Съвети,44,Прахосмукачка робот,3,Продукти,86,Промоции,22,Размери,1,Ревюта,13,Смартфони,5,Техника,32,Часовници,7,Adidas,7,Aliexpress,96,Calvin Klein,1,GearBest,2,Promo Codes,2,Temu,2,Top 10,10,Xiaomi,15,Zara,1,
ltr
item
Aliexpress Bulgaria: Втори магазин AliExpress Plaza в Испания - този път в Барселона!
Втори магазин AliExpress Plaza в Испания - този път в Барселона!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUtAZQLh7OasHVJ089f3CSbLCRGOfvMoY5Q4hwea9MTZKWc5yCGc3Jcpud7NyxzyG7uaYnhIM9feFS7LidkzK4DyUGMx2dl8aIJaqzcYIgsZbRaL-U1ACaXxzogsbWqVCwH-wFH_v8dkY/s640/aliexpress-plaza-barcelona-cola%255B1%255D.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUtAZQLh7OasHVJ089f3CSbLCRGOfvMoY5Q4hwea9MTZKWc5yCGc3Jcpud7NyxzyG7uaYnhIM9feFS7LidkzK4DyUGMx2dl8aIJaqzcYIgsZbRaL-U1ACaXxzogsbWqVCwH-wFH_v8dkY/s72-c/aliexpress-plaza-barcelona-cola%255B1%255D.jpg
Aliexpress Bulgaria
https://aliexpressbg.blogspot.com/2019/12/aliexpress-plaza.html
https://aliexpressbg.blogspot.com/
https://aliexpressbg.blogspot.com/
https://aliexpressbg.blogspot.com/2019/12/aliexpress-plaza.html
true
1276996011591382704
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ВИЖ ВСИЧКИ Прочети още Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE ТЪРСЕНЕ ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow
ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО | THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED
Стъпка 1: Споделете в социалните мрежи | STEP 1: Share to a social network СТЪПКА 2: Кликнете върху връзката във вашата социална мрежа | STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content