$type=ticker

Пратката ми май е спряна на митницата какво да правя?

Можете да видите  сроковете и гаранциите за доставка  директно в AliExpress, като кликнете  тук Ако пратката ви е спряна на митница ви съ...

Можете да видите сроковете и гаранциите за доставка директно в AliExpress, като кликнете тук
Ако пратката ви е спряна на митница ви съветваме да прочетете следната статия Освобождаване от митница на пратки, пристигнали от страни извън ЕС

Обикновено това не се случва често, но от време на време някой купуващ от AliExpress имат лошия късмет да спрат поръчката им на митницата.


Какво представляват митниците? Митническото учреждение е публична служба или фискална институция, създадена на границата, за да регистрира потока на международния трафик на стоки, които се изнасят или внасят от определена държава и събират дължимите им данъци. Например, ако сте местно лице на Европейския съюз, митата се плащат, когато извършвате покупки извън Европейския съюз. С други думи, ако направите покупка от сайт в Съединените щати или Китай, като Aliexpress, ще заплатите мита.

Обикновено пратките на Aliexpress от Китай отнемат между 15 и 60 дни, така че не е нужно да се притеснявате, ако сте поръчали преди по-малко от месец. Ако пакетът е имал нещастието да бъде спрян на митницата, поръчката ще отнеме повече време, за да стигнете до дома ви. Тук могат да се случат две неща, едното е митниците да ви дадат пропуска без допълнително доплащане, или  ще ви накарат да платите ДДС и вносни данъци (Обикновено те ще ви накарат да платите, когато вашият пакет пристигне).

Кога един пакет минава през митницата?

Всички поръчки минават през две митници: една в страната на изпращане и една в страната на получаване. Въпреки че не е често срещано, възможно е митническите служби на изпращача да спрат вашата пратка и да я върнат на продавача. Това се случва много рядко, но ако това стане, и продавачът, и AliExpress биха се съгласили и ще ви върнат парите. Не забравяйте, че за да си върнете парите, трябва да започнете спор, но най-доброто нещо, което трябва да направите, е предварително да поговорите с продавача - възможно е да опита да изпрати пратката ви пак.

Ако пакетът е спрян у нас, както вече споменахме, той може или да бъде спрян, или да мине и да пристигне директно до вас: всички пакети минават през митницата. В случай, че митницата задържи пакета, ще ви бъде изпратено известие със стъпките, които следва да следвате, за да освободите пакета от митницата.

Получих митническо уведомление, какво да правя?

Ако вашият пакет е спрян, ще бъдете помолени да предоставите документи за плащането на продукта, за да се изчислят митническите разходи според цената на продукта. Дори ако продавачът е написал по-ниска сума, препоръчваме ви да не залагате на нея и да казвате действителната цена на продукта, в противен случай митническите органи могат да направят оценка, която вероятно ще по-висока от реалната сума на която сте закупили продукта, и в крайна сметка ще платите много повече.

Мога ли да откажа пакета?


Много от вас ни попитаха за възможността да не отговарят на митническото писмо и да не освободят пратката си от митница, така че продуктът да бъде върнат на продавача. На всички сайтове за онлайн пазаруване купувачът е отговорен за евентуални митнически такси, в допълнение, митниците биха могли да не върнат пакета и да го запазят, така че неосвобождаването от митниците би означавало загуба на парите ви от поръчката. Ако продуктът не е твърде скъп, може да рискувате.



Национална пощенска служба срещу частни куриери, кой метод на доставка е най-добрият, за да се избегне митницата?


Не всички методи за доставка са еднакви, както е обяснено в нашето окончателно ръководство за методите за доставка на AliExpress . Повечето безплатни пратки пристигат чрез пощенската служба на вашата страна (същата система, с която обикновено пристигат писма и фактури). Недостатъкът на тази система е, че е малко по-бавен, но голямото предимство е, че митницата се избягва по-лесно поради големия обем пакети, получавани всеки ден.

След много години купувайки от AliExpress, знаем, че частните куриери често имат митнически разходи, освен ако продавачът не заяви в обявата си, че ще се погрижи за тях. В този случай няма да получим известие от митницата, но куриерската фирма ще ни таксува за да освободи пакета вместо нас. Винаги е възможен разбира се варианта и ние сами да си освободим пакета.


Има ли трик, който да ни освободи от митница с продуктите на AliExpress:



Хиляди хора купуват от AliExpress без митнически проблеми, каква е уловката? Няколко читатели на блога (и редовни купувачи на AliExpress) ни казаха, че това, което работи много добре, е да кажете на продавача да маркира пакета като подарък. Много от продавачите предлагат тази опция. Въпреки че не сме го тествали, той прави чудеса, за да премине през митницата с по-малко проблеми.

Това, което можем да потвърдим, е, че за повечето страни той работи за малки поръчки с малък обем и ниска цена. Така че варианта може би ако поръчвате нещо в по-голямо количество е да бъде оформено в няколко поръчки за да го получите и в няколко пакета.

Ние ви препоръчваме, ако е изминало повече от 60дни и пакетът ви не е пристигнал, свържете се със продавача, за да попитате как протича поръчката. По този начин можете да  разберете дали забавянето се дължи на продавача, куриера или има митнически проблем. Въпреки това, опитайте се да запазите спокойствие, тъй като тези пратки отнемат време и пакетът ще пристигне по един или друг начин.


Ако все пак пратката ви е на митница ви съветваме да прочетете и статията за митническо освобождаване на пратки от тук

КОМЕНТАРИ

| Ако коментирате като гост, коментара Ви следва да се одобри от модератор.
Име

Аксесоари,23,Български Пощи,9,Вlасk Frіdаy,11,Дамски дрехи,6,Детски дрехи,4,Детски стоки,3,Деца,10,Дрехи,9,Европейски склад,5,За него,22,За нея,32,Интересно,4,Как да,20,Маркови стоки,8,Митнически съвети,4,Мъжки дрехи,6,Най-продавани,10,Новини,35,Облекло,22,Помощ и Съвети,44,Прахосмукачка робот,3,Продукти,86,Промоции,22,Размери,1,Ревюта,13,Смартфони,5,Техника,32,Часовници,7,Adidas,7,Aliexpress,96,Calvin Klein,1,GearBest,2,Promo Codes,2,Temu,2,Top 10,10,Xiaomi,15,Zara,1,
ltr
item
Aliexpress Bulgaria: Пратката ми май е спряна на митницата какво да правя?
Пратката ми май е спряна на митницата какво да правя?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheYkNJDuhQfHIGoQwZF1FtmRUXtrUjgtnmPTpgiNRUG6UNT6MUkoW0gi_xxfYgxSv31owYYnMA9u2ie88g67jK8VnvNjlZCf8JnUHcilEbaLgV5m_8rEtYq3YSp3HYimVCZlnrlQbekQ/s1600/mitnica-dhl%255B1%255D.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheYkNJDuhQfHIGoQwZF1FtmRUXtrUjgtnmPTpgiNRUG6UNT6MUkoW0gi_xxfYgxSv31owYYnMA9u2ie88g67jK8VnvNjlZCf8JnUHcilEbaLgV5m_8rEtYq3YSp3HYimVCZlnrlQbekQ/s72-c/mitnica-dhl%255B1%255D.jpg
Aliexpress Bulgaria
https://aliexpressbg.blogspot.com/2019/12/sprqna-pratka-na-mitnica.html
https://aliexpressbg.blogspot.com/
https://aliexpressbg.blogspot.com/
https://aliexpressbg.blogspot.com/2019/12/sprqna-pratka-na-mitnica.html
true
1276996011591382704
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ВИЖ ВСИЧКИ Прочети още Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE ТЪРСЕНЕ ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow
ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО | THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED
Стъпка 1: Споделете в социалните мрежи | STEP 1: Share to a social network СТЪПКА 2: Кликнете върху връзката във вашата социална мрежа | STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content