$type=ticker

AliExpress и ДДС за ЕС през 2021 г .: пълното ръководство

  Инфо:  вижте официалното ръководство на AliExpress за новия ДДС,  щракнете тук  .  Може би вече сте чували нещо по тази тема.  От 1 юли се...

 Инфо: вижте официалното ръководство на AliExpress за новия ДДС, щракнете тук . 

Може би вече сте чували нещо по тази тема. От 1 юли се прилага „Импортиране на едно гише“ (IOSS), което означава плащане на ДДС за всички продукти, които внасяме извън Европейския съюз.

Как това ще се отрази на нашите покупки от AliExpress? Сделките свършиха ли?

В днешната статия ще ви разкажем всичко което трябва да знаете

Съдържание 

  • 1 Какво се случва с ДДС от 1 юли 2021 г.?
  • 2 Защо сега прилагат тази реформа по ДДС?
  • 3 Как ще трябва да плащам ДДС оттук нататък?
  • 4 Ами артикулите от AliExpress над 150 €?
  • 5 Какво ще стане, ако купувам от складове в Европейския съюз?
  • 6 Ще бъде ли всичко по -скъпо?
  • 7 Плюсове и минуси на IOSS

Какво се случва с ДДС от 1 юли 2021 г.?

В плана за реформа на ДДС, който Европейският съюз прие през 2015 г., беше договорено, че всички продукти, внесени в ЕС от 1 юли 2021 г., ще трябва да плащат ДДС в съответствие със ставката в съответните им страни.

Това ще засегне не само продуктите, идващи от Китай, но и от другите страни извън Европейския съюз.

Защо сега прилагат тази реформа по ДДС?

Досега артикулите, които купувахме за по -малко от 30 лева, бяха освободени от ДДС. И продавачите, и ние (купувачите), се възползвахме от това, за да се опитаме да се освободим от плащането на данъци, като декларираме артикулите на стойност почти или по -малка от 30 лева.

Както знаете, досега единственият начин за начисляване на ДДС беше местната данъчна служба трябваше да провери дали това е вярно или не, това се случваше с така нареченото митническото оформяне. Но с хиляди пакети, пристигащи ежедневно в Европа, беше почти невъзможно да се проверят всички пратки.


Как ще трябва да плащам ДДС оттук нататък?

Вече ви казахме, че като общо правило няма да се налага да правите нищо при митническо оформяне. Куриерът също няма да изисква от вас да платите каквато и да е сума, ако искате те да ви доставят пакета.

Всичко ще бъде много по -просто от това: IOSS (Import One Stop Shop) ще позволи на платформи като AliExpress сами да управляват ДДС за артикули под 150 €.

Това означава, че сега, когато купувате артикул, ще плащате ДДС директно чрез AliExpress и те ще бъдат отговорни за периодичното му уреждане с местната данъчна служба.

Следователно вашето пазаруване изобщо няма да се промени. Основната промяна е, че митницата вече няма да задържа поръчки (освен ако не купувате незаконни продукти, разбира се или такива подлежащи на плащане на мито).

AliExpress използва този метод във Великобритания от началото на годината

Това увеличение беше планирано за началото на 2021 г. и в резултат на пандемията Covid-19 беше отложено до юли тази година.

В страни като Обединеното кралство този метод започна да се използва през януари 2021 г. и изглежда не е било проблем сред гражданите.

Ами артикулите от AliExpress над 150 €?

Поръчките над 150 € са изключение и ще продължат да работят както в момента.

Както и да е, за поръчки над 150 € винаги е по -добре да търсите артикули, изпратени от складове в Европейския съюз и с платени данъчни ставки. По този начин ще избегнете евентуални проблеми.

Ами ако купувам от складове в Европейския съюз?

От известно време AliExpress активира складове в някои страни от Европейския съюз като Испания, Франция, Белгия, Полша и Чехия (и със сигурност ще има все повече и повече).

ДДС се добавя и към тези продукти при плащане:

Следователно, тъй като трябва да плащаме ДДС и за двата продукта, доставени от Европа и от Китай, винаги е по -добре да изберем европейския вариант, за да получим поръчката по - бързо.

Ако искате да прочетете повече за тези продукти, доставени директно от страни от ЕС, можете да разгледате нашата статия за Cainiao Warehouse Standard Shipping .

Ще поскъпне ли всичко?

Някои продавачи на AliExpress обещаха, че са готови да намалят маржовете си, за да компенсират това увеличение.

AliExpress се превърна в много важна компания за електронна търговия в световен мащаб, която генерира шокиращи годишни печалби. Като се има предвид, че основна част от техните печалби са благодарение на страните от Европейския съюз, така че е ясно, че те няма да рискуват да загубят конкурентните си цени и да загубят клиенти.

Вярно е също, че много от артикулите, които откриваме, имат цена два или три пъти по -ниска от тази, която можем да платим във всеки местен магазин (в допълнение към широката гама от продукти, до които имаме достъп само със „щракване“).

Така че, дори и с увеличаването на ДДС, сме сигурни, че сайта ще продължи да бъде по - предпочитан за купувачите.

Плюсове и минуси на IOSS

Накратко, всичко това има своите предимства и недостатъци, затова ще ги изброим по -долу.

Против

  • Поръчките от Китай ще бъдат малко по -скъпи, тъй като ще им бъде начислено ДДС.

Плюсове

  • Продавачите вероятно ще коригират цените си надолу, така че няма да забележим много голямо увеличението на цените.
  • Ще има все повече европейски складове и с по -голямо разнообразие от продукти, така че ще получаваме поръчките си по - бързо.
  • Вече няма да се притесняваме, че пакетите ще бъдат спрени на митницата.

Отворете AliExpress .

КОМЕНТАРИ

| Ако коментирате като гост, коментара Ви следва да се одобри от модератор.
Име

Аксесоари,23,Български Пощи,9,Вlасk Frіdаy,11,Дамски дрехи,6,Детски дрехи,4,Детски стоки,3,Деца,10,Дрехи,9,Европейски склад,5,За него,22,За нея,32,Интересно,4,Как да,20,Маркови стоки,8,Митнически съвети,4,Мъжки дрехи,6,Най-продавани,10,Новини,35,Облекло,22,Помощ и Съвети,44,Прахосмукачка робот,3,Продукти,86,Промоции,22,Размери,1,Ревюта,13,Смартфони,5,Техника,32,Часовници,7,Adidas,7,Aliexpress,96,Calvin Klein,1,GearBest,2,Promo Codes,2,Temu,2,Top 10,10,Xiaomi,15,Zara,1,
ltr
item
Aliexpress Bulgaria: AliExpress и ДДС за ЕС през 2021 г .: пълното ръководство
AliExpress и ДДС за ЕС през 2021 г .: пълното ръководство
https://alixblog.com/wp-content/uploads/2021/07/vat-2021-e1625134716492.jpg
Aliexpress Bulgaria
https://aliexpressbg.blogspot.com/2021/09/aliexpress-vat-eu-2021-ioss.html
https://aliexpressbg.blogspot.com/
https://aliexpressbg.blogspot.com/
https://aliexpressbg.blogspot.com/2021/09/aliexpress-vat-eu-2021-ioss.html
true
1276996011591382704
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ВИЖ ВСИЧКИ Прочети още Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE ТЪРСЕНЕ ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow
ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО | THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED
Стъпка 1: Споделете в социалните мрежи | STEP 1: Share to a social network СТЪПКА 2: Кликнете върху връзката във вашата социална мрежа | STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content